Malta provodi novi zakon o igrama koji utječe na operatore kockanja na daljinu

Malta provodi novi zakon o igrama koji utječe na operatore kockanja na daljinu

Malteška vlada počela je provoditi novi Zakon o igrama iz 2018. iz zemlje – koji bi objedinio nekoliko zakonskih propisa o kockanju u jedan – 1. kolovoza.

Igrači internetskih kasina mogli bi svjedočiti nekim promjenama u svojim omiljenim kockarnicama sa sjedištem na Malti. Od 1. kolovoza 2018. novi Zakon o igrama iz 2018. godine stupio je na snagu na daljinske operatore igara na sreću na Malti, nekoliko tjedana nakon što je državni parlament 9. svibnja iste godine donio treće i konačno čitanje novih propisa o igrama na sreću.

Na snazi ​​nova pravila

Prema navodima Agencije za igre na sreću na Malti (MGA), novi bi zakon “podigao jurisdikcijski profil Malte iz regulatorne perspektive” jačanjem nadzornih ovlasti MGA-e, uključujući pravila koja se odnose na pranje novca i borbu protiv financiranja terorizma (AML / CFT) naporima. Osim toga, Zakon pokriva pravila koja se odnose na sumnjive transakcije sportskog klađenja i namještanje utakmica.

Zakon o igrama na sreću osigurao je pravila koja štite ranjive od kockanja. Kao prvo, Zakon strogo zabranjuje operatorima da nude, mame ili navode maloljetnicu – bilo koga mlađeg od 18 godina – da sudjeluje u bilo kojem obliku usluge klađenja.

Uz to, imenovani ministar za sektor igara na sreću uspostavit će parametre i uvjete za zaštitu rizičnih i problematičnih kockara od daljnje štete.

Štoviše, Zakon o igrama na sreću stavlja punu odgovornost za zaštitu sredstava igrača na kockarske operatore i treće strane uključene u skladu s Propisima o zaštiti igrača na Malti iz 2018. i ostalim važećim zakonima.

Silvio Schembri, parlamentarni tajnik za financijske usluge, digitalnu ekonomiju, & Inovacija, rekao je:

„Zahvalio bih MGA-u na pomicanju regulatornog programa za igre na sreću, kao i na utvrđivanju područja za daljnje i kontinuirano poboljšanje. MGA će povremeno pregledavati regulatorne učinke sektora i samog okvira te će savjetovati vladu o postizanju svojih ciljeva uglavnom usredotočujući se na zaštitu i integritet potrošača. “

Operatori koji se ne pridržavaju ovih i drugih odredbi Zakona mogli bi biti kažnjeni s čak milijun eura, do šest godina zatvora ili s obje. Isto tako, Zakon proglašava da će uređaji, strojevi i novac koji se koriste ili će se koristiti za počinjenje kaznenih djela biti oduzeti u korist MGA-a.

Malo kašnjenje s izvršenjem

Novi Zakon o igrama na sreću izmijenio bi pravni okvir koji se odnosi na kockanje. Štoviše, zakon će zamijeniti i objediniti postojeći Zakon o lutrijama i drugim igrama, Propise o daljinskim igrama iz 2014. i Propise o vještinama igara iz 2016. godine..

Heathcliff Farrugia, izvršni direktor MGA-e, rekao je:

“Danas je jedno od najvažnijih u povijesti MGA-a. Godine napornog rada napokon se ostvaruju. Želio bih zahvaliti svima onima koji su uključeni u stvaranje novog regulatornog okvira, posebno mom prethodniku [gospodinu] Josephu Cuschieriju na predviđanju pokretanja ovog projekta. Parlamentarni tajnik … Schembri i malteška vlada u cjelini za njihovu trajnu potporu i predanost, a posebno osoblje MGA-a za njihov neumorni rad na razvoju i provedbi novog pravnog režima. “

Sec. Schembri je u ožujku izjavio:

“Vlada želi osigurati da se igraćom industrijom i dalje upravlja odgovorno, pošteno i bez kriminalnih radnji, tako da malteška jurisdikcija pruža sigurno i dobro regulirano okruženje u kojem se industrija također može razvijati i inovirati.”

Prije nego što bi države članice mogle provesti novi zakon vezan za informacijske usluge, prvo moraju proći postupak Informacijskog sustava tehničke regulacije u skladu s Direktivom Europske unije (EU) 2015/1535 „koja utvrđuje postupak za pružanje informacija u područje tehničkih propisa i pravila o uslugama informacijskog društva. “

Nakon što su zakoni pod mandatom Europske unije pogurali prvobitno predviđenu provedbu Zakona o kockanju u udaljenim kockarnicama od 16. srpnja na više od dva tjedna kasnije, Zakon će pokrivati ​​kockarnice sa kopnom od siječnja 2019.

U međuvremenu, programer igara Stakelogic uspostavlja ured na Malti kako bi dosegao tržišta u mediteranskoj otočnoj državi, kao i ona u Švedskoj, Danskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i šire..