Najbolje kriptovalute u igrama i e-sportu

Ako ste se kriptovalutom bavili dulje vrijeme, postoji velika vjerojatnost da ste svjesni tehnologija kriptovaluta koje stoje iza igara na sreću i eSporta. Polako, ali sigurno ovi novi novčići urezuju se u svakodnevni svijet kriptografije. Tamo gdje se neka tržišta ustručavaju uključiti blockchain i cryptocurrency tehnologije, ima i drugih koji su više nego spremni pružiti priliku novoj tehnologiji da se dokaže.

U nastavku smo naveli neke od najboljih igraćih i eSport kripto valuta. Pripazite na njih tijekom 2019. i kasnije jer mogu promijeniti izgled industrije igara na sreću / eSports.

Kriptovalute i blockchain tehnologije imaju ruku u ometanju ostalih industrija. To uključuje zdravstvo, bankarstvo, nekretnine i mnoge druge. Ima smisla samo da bi se uključio i u industriju igara i eSporta. To je uglavnom zbog činjenice da se igranje i kripto prikazivanje čine vrlo pogodnima jedno za drugo.

Proteklih nekoliko godina digitalni novčići povezani s igrama i e-sportom doista su se počeli afirmirati na kripto tržištu. Ovi su novčići počeli dobivati ​​opseg u industriji jer se nastavljaju širiti i po količini i po cijeni.

GameCredits

The GameCredits platforma osnovana je 2015. To je vilica za Bitcoin i nadovezuje se na svoj GAME token. Ova platforma za igre uključuje niz rješenja posebno namijenjenih programerima igara. GameCredits prvenstveno cilja omogućavanje nagrada u igri, kupnje sadržaja i plaćanja programerima.

GameCredits gaming coin želi razvojni dio igara učiniti potpuno otvorenim izvorima. Kao rezultat toga, njihov će novčić postati izbor za gaming industriju – koja je trenutno tržište od 100 milijardi dolara.

Korištenjem blockchaina, GameCredits uspostavlja decentralizirani sustav plaćanja. Međutim, zasad ćete trebati posjetiti web mjesto tvrtke kako biste pokrenuli ili dovršili bilo kakve transakcije. Iako to još nije idealno, počeci sustava postoje na mjestu jer se ove transakcije izvršavaju i pohranjuju na blockchain.

S mnogim tradicionalnim mobilnim sustavima poput Google Playa, programeri mogu zadržati pristojan dio prodaje koju njihove igre generiraju. Korištenjem raspodijeljene knjige, igračka kriptovaluta pomaže u uklanjanju lažnih plaćanja. Naknade također preuzimaju u ruke programera kako bi oni mogli usmjeriti svoje napore na samu igru.

Na blockchainu, igraće plaćanje programerima dolazi brže nego što bi bilo kada se koriste druge metode. To znači da ih ne brine dolazi li njihov novac ili ne i da svoje vrijeme mogu potrošiti radeći na razvoju.

Obećava sustav igraćih kriptovaluta. Oni koji su uključeni u GameCredits izgledaju posvećeni i planiraju objaviti obilje značajki. Decentralizacija igraćih transakcija sljedeći je izazov s kojim se treba pozabaviti, međutim, GameCredits je pokazao da ima napora zadržati se na duge staze.

Kupite GameCredits

Decentraland

Još jedna zanimljiva tvrtka koja je uključena u igraće tržište kriptovaluta je Decentraland. Pomoću ove platforme programeri mogu kupiti “zemlju” putem blockchaina. To im daje mogućnost da razviju aplikaciju ili igru ​​na vrhu ove zemlje. Zemlja koju imaju dio je fizičkog okruženja unutar same igre. Cilj Decentralanda je decentralizirati taj dio razvojnog procesa.

Decentraland je svojim igraćim novčićem MANA pokazao značajan dobitak na tržištu. Lako je uočiti da postoji značajna potražnja za ovom vrstom sustava. Razvoj “svjetskog” dijela igre izazov je za svaku igraću tvrtku. Decentraland pruža programerima mogućnost stvaranja sadržaja na platformama koje sudjeluju.

Decentraland daje tim programerima zemljište zajedno sa SDK-om. Ova je igračka tvrtka razvila čvrst odnos s Discordom, komunikacijskom platformom. Uz snažno sudjelovanje i solidna partnerstva, Decentraland ne ide nikamo.

Kupite Decentraland

MobileGo

Logotip MobileGo

MobileGo jedna je od najpriznatijih gaming kripto valuta na tržištu. Ova decentralizirana platforma s pogonom na blockchain visoko je povezana s igraćim tržištem i proslavila se tijekom posljednjih nekoliko godina. Osnovan 2017. godine, MobileGo želi eSport uvesti u 21. stoljeće, dok će revolucionirati trenutnu industriju.

Kovanica za igre MobileGo, MGO, izgrađena je na Ethereumovoj platformi ERC-20. Dizajniran je posebno za olakšavanje turnira, natjecateljskog igranja i P2P igranja utakmica. Trenutno, MGO novčić zauzima 80. mjesto u pogledu CoinMarketCap. Uz to, igračka kriptovaluta osigurava da se novac sa nagradama ne dogodi i da se nagrade i isplate šalju po završetku natjecanja.

Izvan ovih odgovornosti, MGO pruža onima koji imaju mogućnost nagrađivanja za one koji stvaraju sadržaj i promovira uzbudljive događaje interakcije igrača i publike. Trenutno MobileGo započinje novu inicijativu čiji je cilj prijenos igre s računala i premještanje na mobilne uređaje.

Kupite MobileGo

Vosak

VOSAK logo

Ako ste igrač koji traži cjelovito tržište koje se nalazi na blockchainu, tada bi platforma Wax mogla biti točno na vašem putu. U osnovi, Voštani projekt nastoji osigurati decentralizirano tržište za imovinu zasnovanu na video igrama. To može uključivati ​​modove, oružje ili kože.

Kovanica za igre s kriptovalutom Wax nalazi se među prvih 100 na CoinMarketCap-u i privukla je određenu pažnju većih igrača unutar kripto industrije. Mnogo je onih koji hvale ovaj projekt kao početnika na tržištu digitalnih novčića.

Saznajte više o vosku

Enjin

Enjin je platforma koja vam daje mogućnost stvaranja vlastite prilagođene igraće valute za određenu zajednicu ili igru. To znači da možete učinkovito stvoriti vlastiti token zasnovan na Ethereumu. Ove kovanice za igre možete koristiti za poticanje ili gamificiranje vaše zajednice. Također možete stvoriti program za virtualne stavke koji će se pridržavati parametara pametnog ugovora koje odredite.

Određena svojstva mogu se programirati u određenu stavku, iako programer gubi kontrolu nad spomenutom stavkom kad je igrač osvoji. To znači da bi virtualno trgovanje stvarima moglo postati puno lakše. Tako bi mogao nagraditi i priznati za stvaranje određenih predmeta kao i vlasništvo nad predmetima u raznim igrama i platformama.

Također postoji potencijal za stvaranje igre koja će prepoznati vlasništvo nad određenim predmetima iz prethodnih igara. Korisnici ne bi trebali imati vezu s istom bazom podataka da bi se to dogodilo.  

Uz to, Enjin kaže da njegova blockchain platforma pomaže u smanjenju prijevara i izgubljenih predmeta. Međutim, važno je imati na umu da su ove vrste sustava moćne onoliko koliko je i njihova najslabija točka, što je obično ljudski dio platforme. Inače, Enjin je sjajna igračka kripto valuta i na koju ćemo pripaziti tijekom kretanja kroz godinu.

Kupi Enjin

Ionomija

Ionomy logotip

Projekt Ionomy revolucionaran je po tome što za cilj ima uspostavljanje decentraliziranog gospodarstva igara koje ujedinjuje programere i igrače. Ovo je napor da se milijarda dolara vrijedna igračka industrija odmakne od divovskih tvrtki koje džepaju veliku dobit i vrate programerima.

Ionomy se temelji na algoritmu Point-of-Stake, a tokeni koji se koriste s projektom pružaju nositeljima načina trgovanja digitalnim kovanicama za igranje, kao i zaradu novčanih nagrada. Iako je sam novčić na CoinMarketCap-u nisko rangiran, vjerujemo da ovaj projekt pokazuje puno potencijala za rast.

Kupi Ionomy

Loom Network

Loom Network logotip

Loom Network je mladi projekt zasnovan na Ethereum blockchainu. Ova se platforma fokusira na razvoj, društvene programe i igre. Iako je Loom još uvijek u povojima, mogao bi stvoriti način za nove igre i sustave koji se nadmeću s MMORPG-ovima poput World of Warcrafta ili drugih sličnih uspješnih platformi.

Igre razvijene na Loom Network mogu uspostaviti svemire koji se prostiru na više igara, stvoriti vječne svjetove, oskudne predmete i kovanice kojima se može trgovati. Iako Loom zauzima 110. mjesto na CoinMarketCap-u, to je i dalje projekt vrijedan gledanja.

Kupi razboj

UNIKOIN Zlato

UNIKOIN logotip

Unikoin se reklamira kao kriptovaluta koja ima stvarnu vrijednost. Ova igraća kriptovaluta može se koristiti za klađenje na izazove temeljene na vještinama, kao i na eSports utakmice. Uz Unikoin korisnici mogu kockati u različitim regijama, sudjelujući u raznim uslugama koje omogućuju klađenje na određene sportove.

Ako ste čuli za Unikoin, vjerojatno je to zbog količine tiska koji je novčić primio zahvaljujući potpori Ashtona Kutchera i Marka Cubana. Uz to, novčić ima partnerstva s eSports koalicijom integriteta i Tabcorpom. To pokazuje i korisnicima i investitorima da je projekt ozbiljan u borbi protiv problema poput kockanja maloljetnika, pranja novca, hakiranja, namještanja utakmica i drugih problema koji muče zajednicu.

Unikoin daje korisnicima mogućnost trgovanja kože na Skim-u za valutu. Uz to, korisnici mogu zaraditi do tri Unikoina svaki dan dok igraju League of Legends ili DOTA 2.

Kupiti Unikoin Zlato

Zaključak

Kao što vidite, na tržištu postoji mnogo kripto valuta za igre i eSports. Projekti i platforme podržani blockchainom bilježe značajan rast, međutim, mnogo je pitanja je li u ovoj niši potrebno toliko novčića ili ne.

Neki kažu da je tako jer se igračka industrija nastavlja širiti i pokazivati ​​velik rast. Sugeriraju da postoji mnogo neistraženih područja kojima se blockchain može baviti pružajući nove i kreativne inovacije na tržištu igara.

Drugi, pak, sugeriraju da je tržište zasićeno kovanicama i da to zaliva industriju u cjelini. Iako je konkurencija dobra, previše ih može preopteretiti zajednicu i izazvati nezainteresiranost ili ih otjerati.

Bez obzira kako to gledate, igranje i e-sport ogroman su dio globalne ekonomije, a važno je da kripto show ima vrijednost i na ovom tržištu. Nadamo se da će vam ovdje navedeni novčići pružiti dobro mjesto za početak dok započinjete s istraživanjem svijeta igara i eSports kripto valuta.