Najbolji načini kako zaštititi svoj Bitcoin na sigurnom

Održavanje bitcoina na sigurnom je glavni prioritet svakog kripto pametnog ulagača. Evo što trebate znati da biste bili na oprezu i smanjili svoje gubitke.

Bitcoin je užurban posao. Od dnevnih trgovaca do programera, mnogi aspekti onoga što se čini jednostavnim i površnim tržištem mogu brzo postati neodoljivi – pogotovo ako niste posebno računalno pismeni. Ali neznanje da zaobilazite svijet kodiranja ili onaj investicijski, ne bi vas trebalo spriječiti u ulaganju.

Ljudi iz cijelog svijeta i različitih društvenih slojeva počinju pokazivati ​​veliko zanimanje za bitcoin i druge investicije u kriptovalute. Što čini izvrstan slučaj da svi saznaju kako najbolje osigurati svoja ulaganja, bez obzira kako i zašto ulažete. Počevši od malog, s razmjenom usmjerenom na trgovce Bitvavo je izvrsno mjesto za početak, ali evo što stvarno trebate znati da biste osigurali svoje imanje.

Zaštitite svoj Bitcoin: Ulaganje

Znanje gdje, kako i kada ulagati u kriptovalute najvažnije je za zaštitu vaših trgovina. Najbolji način da točno saznate kako to učiniti jest istraživanje i neprestano učenje, ali o tome kasnije. Ulaganje u bitcoin može biti izuzetno dinamičan pothvat. Odluka točno kako će bitcoin igrati ulogu u vašem portfelju može vam pomoći u usmjeravanju vaših ulaganja. Treba li HODL i sjednite na svoje novčiće kako se cijene razvijaju ili koristeći pristup mikro-transakcije, dnevnog trgovca za nadoknađivanje poreza na dobit ili reinvestiranje kapitala kako je primljen. Svaka od ovih aktivnosti zahtijeva različite strategije pohrane i novčanika, kao i može zahtijevati višestruku upotrebu platforme za razmjenu.

Pogotovo ako planirate ulagati u manje poznate kriptovalute blockchain tehnologije. To je uglavnom zbog toga što se malo platformi, ako ih uopće ima, bavi svi dostupne kriptovalute. Stoga ćete možda trebati zamijeniti svoj fiat za veće novčiće s imenima, poput bitcoina ili ethereuma, a zatim otići na peer-to-peer platforme kako biste taj kripto mijenjali za manje poznate ICO-ove. Što može biti pomalo opasno ako se nikada prije niste kretali peer-to-peer platformom.

Čuvajte svoj Bitcoin na sigurnom: Pohrana

Način na koji čuvate kripto igrat će veliku ulogu u sigurnosti vaših ulaganja. Važno je razumjeti različite vrste pohrane (vruće i hladno), kao i razumjeti različite vrste novčanika koje će vam trebati za postizanje ovih vrsta pohrane. Posljednje što bi bilo koji investitor želio bilo bi pohraniti cjelokupnu vrijednost svojih HODL u vrući novčanik. Investitori koji planiraju dugoročno zadržati ulaganja moraju razmotriti hladnjače i hardverske novčanike.

Još jedna važna točka kada je riječ o sigurnosti i pohrani je stvaranje sigurnosnih kopija i novčanika i privatnih ključeva. Privatni ključevi moraju se čuvati na izuzetno sigurnim mjestima, jer su to doslovno ključevi vašeg bitcoin kraljevstva. Ako netko dobije vaše ključeve, ima potpuno nepatvoreno posjedovanje vaših računa. Stoga, kad razmišljate o bilo kojoj vrsti pohrane za svoje novčiće, uvijek imajte sigurnu sigurnosnu kopiju.

Zaštitite svoj Bitcoin: planiranje

Znanje o tome kako namjeravate koristiti kripto, ogroman je čimbenik koji utječe na mjere koje ćete trebati primijeniti kako bi vaše ulaganje bilo sigurno. Iako se mnogi od ovih koncepata prepliću jedan u drugi, planiranje u ovom kontekstu više se odnosi na razumijevanje što ćete učiniti sa svojim kripto-podacima u slučaju nužde ili vaše smrti.

Izrada plana završetka života za vaše ulaganja nevjerojatno je važna kada je u pitanju cjelokupna sigurnost vaših računa – i nedvojbeno ona o kojoj se ne raspravlja dovoljno često. Milijuni bitcoina zauvijek su izgubljeni, neki isključivo zbog činjenice da odgovarajući dobročinitelji nisu bili poredani unaprijed. Da bi se problem složio, stvaranje pravno održivog nasljednog ugovora zahtijeva ozbiljnu pravnu snagu. Uglavnom zato što su zakoni o kripto nasljeđivanju još uvijek u nastajanju i sporni. Osigurajte da su vaši novčići sigurni za generacije koje dolaze, razgovarajući o tome s nekim tko ima stručnost u tom području.

Zaštitite svoj Bitcoin: čitanje

Kriptovalute i blockchain tehnologije nevjerojatno su dinamična polja. Stalno se mijenja, neprestano inovira. Bez obzira na koji način planirate interakciju s kripto sferom, morat ćete se neprestano educirati o tržištima, trendovima i inovacijama na danom tržištu. Baš kao što su cijene izuzetno kolebljive, tako su i koncepti i tehnologija koji su u njihovoj osnovi.

Ključno je da se investitori upoznaju s više informativnih izvora u vezi s bitcoinima ili kriptovalutom. Znajte gdje možete dobiti ažurirane i pouzdane informacije. Redovito komunicirajte s forumima i ne bojte se priznati da možda ne znate točno što se događa.