Kraj crte za stabilne kovanice i mrežne procesore kripto plaćanja?

Nimiq, remetilački projekt u Blockchainu stvorio je nacrt izrade fiat valuta (USD, EUR, itd.) Kompatibilni s blockchainom. Omogućuje neprimjetnu razmjenu vrijednosti između kripto i tradicionalnog bankarskog sustava.

Nimiqov novi pristup čini da se fiat ponaša kao da je token na blockchainu, što znači da kriptoposjednik može svoje kovanice prodati izravno vlasniku fiat bankovnog računa i obrnuto. Prijenos se vrši bez ijednog centraliziranog posrednika (poput mjenjača ili procesora plaćanja) koji kontrolira dvije imovine koje se zamjenjuju i bez da privatni ključevi kripto imovine ikad budu povjereni trećoj strani.

Ovo ima potencijal da eliminirati nepotrebne posrednike kako za trgovce tako i za vlasnike kripto-podataka npr. platni procesori (poput Simplexa) koji obično naplaćuju do 5% na transakcije. Povezivanjem kripto pozicija s fiatom, uklanja značajan broj slučajeva upotrebe stabilnih kovanica kao što je Tether.

Nimiq pokušava promijeniti način na koji ljudi ulaze u novac i odlaziti s kripto tržišta uklanjanjem komplikacija koje trenutno djeluju kao značajna prepreka masovnom usvajanju kripto.

Industrije postavljene za ometanje

Stabilni novčići, kumulativne vrijednosti 2,8 milijardi dolara, mogao biti poremećen jer je jedan od njihovih glavnih slučajeva pružanja vlasnicima kriptovaluta jednostavan način zaštite od volatilnosti kripto tržišta kupujući stabilne kovanice (koje pokušavaju preslikati vrijednost dolara). Umjesto da moraju vjerovati nerevidiranim stabilnim kovanicama, vlasnici kripto podataka mogu lako premještati sredstva između kripto i stvarnog fiat-a.

Prema istraživanju TABB Group, kripto tržište bez recepta (OTC) je tri puta veći nego na burzi i posluje uspoređivanjem velikih kriptoposjednika s kupcima fiat-a. OTC tržišta prije ili kasnije mogla bi biti znatno izazvana ovim učinkovitim i prikladnim rješenjem.

Obrada kripto plaćanja za mrežne trgovce još je jedno područje koje bi moglo revolucionirati. Povezivanjem izravno u decentralizirane burze mogu se eliminirati skrbnički procesori trećih strana. Igrači iz industrije poput BitPaya koji je nedavno porastao 72,5 milijuna USD mogao suočiti sa značajnim poremećajima.

Dodatni detalji, uključujući predviđenu procjenu pokretanja, jesu objavljeno na Medium.

Tim Nimiq provode svoj nacrt u suradnji s WEG banka AG (u kojem Litecoin i TokenPay svaki drži a ulog) i razmjena kriptovaluta koja nije skrbnička Agora.Trgovina, na čelu s tvorcem popisa Forbes ‘30 Under 30 ’ Reto Trinkler. Ovo je posebno prijelomno jer je to jedna od prvih prilika kada je tradicionalna bankarska institucija pokazala da ima za cilj revoluciju u načinu na koji banke imaju posla s kriptovalutom.

Nacrt djeluje bez izdavanja ili upotrebe stabilnog novčića i dopušta sam euro (USD, itd.) da se ponaša kao da je token na blockchainu. Pokreće ga Nimiq OASIS (Oolovka Asset Swap Jainterakcija Scheme), što je rješenje srednjeg sloja koje povezuje Agora Trade s WEG bankom i omogućuje kripto za fiat trgovanje.

Potencijal Nimiq OASIS-a je dalekosežan i Vizija je omogućiti drugim bankama, mjenjačnicama, fiat- i kriptovalutama da se integriraju u budućnosti. To će omogućiti još više korisnika kriptovaluta i financijskih institucija da smanje upotrebu procesora kripto plaćanja i lako prenose vrijednost između dva ekosustava.

Partneri tima Nimiq dali su sljedeće komentare na suradnju:

Logotip WEG banke AG

Matthias von Hauff, Izvršni direktor WEG Bank AG:

“Posljednjih 12 mjeseci tražili smo razne načine kako proširiti svoje osnovne bankarske aktivnosti u blockchain zajednicu. S Nimiqom smo uspjeli razviti ne samo sučelje za plaćanje koje ima potencijal da revolucionira način na koji imamo posla s kriptovalutama, već i inovativno i snažno partnerstvo. “

Logotip Agora Trade

Reto Trinkler, Suosnivač tvrtke Agora Trade:

Prekomjerna regulacija i nedostatak inovacija dovode do razvoja skrbničkih razmjena i financijskih posrednika poput stabilnih novčića. Kombinacijom tokena za plaćanje koji je jednostavan za uporabu, noncododial razmjene i inovativne fiat banke vraćamo se u srž bitchacha-a; Samosuverenitet i uklanjanje nepotrebnih posrednika.

Odricanje: Autor u svom portfelju drži nešto NIM-a, a Nimiq mu nadoknađuje dugoročno neovisno savjetovanje. Ovaj se članak ne smije tumačiti kao investicijski savjet. Uvijek sami istražite.