Kako izraditi kripto portfelj – investicijska strategija

Na zrelijim financijskim tržištima često nam govore da je dobro uravnotežen portfelj ulaganja sastavni dio dugoročnog uspjeha. Zašto se kriptovalute razlikuju? Trebali biste znati da mi nismo vaš financijski savjetnik, ali možemo iznijeti odluke koje smo donijeli prilikom stvaranja vlastitog portfelja kriptovaluta.

Tolerancija na rizik

Prvo čega treba biti svjestan jest da su kriptovalute izuzetno nestabilne. Svaki ulagač u kriptovalute mora biti spreman da njegova kripto-imovina padne na nulu. Ako se dogodi najgore, tada je važno da se kvaliteta života investitora ne mijenja. Ako se dogodi, to znači da ste previše uložili u kriptovalute.

S projektima kriptovaluta uglavnom ulažete u mlade startupe. Otrežnjujuća statistika je ta 90% svih startupa propadne. Ne vidimo razlog zašto bi stopa neuspjeha projekata kriptovaluta bila dugoročno niža. Tako je; ako uložite u 10 projekata slučajnih kriptovaluta, u prosjeku biste trebali očekivati ​​da 9 od njih na kraju ne vrijedi ništa.

Kretanje cijena kriptovaluta može biti veliko. Za jedan dan trebate biti ugodni s idejom da se naša ulaganja povećavaju i smanjuju za 50%. Nekako se gubitak osjeća 10 puta gore nego da se isti dobitak osjeća dobro. Zbog toga je toliko važno samo ulaganje onoga što si možete priuštiti da izgubite. Ako ste previše uložili u kripto, bit ćete emocionalno osjetljiviji na kupovinu na visokim cijenama i prodaju na najnižoj razini.

Mislimo da su kriptovalute možda prilika za cijeli život. Tržište je još uvijek nezrelo i relativno malo. Međutim, u 2018. su ušli dobro cijenjeni financijski igrači u prostor kao što su George Soros i Rockefelleri. Još uvijek mislimo da smo u prvom inningu u kriptovaluti i vjerujemo da kako sve veći financijski igrači ulaze na tržište, postoji potencijal za izvanredne dobitke.

Vremenski horizont

Prilikom bilo kojeg ulaganja morate uzeti u obzir vremensko razdoblje u kojem smo spremni izložiti vaš novac kriptovalutama. Budući da TotalCrypto vjeruje u dugovječnost blockchain tehnologije, svoje razdoblje zadržavanja gledamo kao zauvijek.

Problem ulaganja u bilo što nestabilno s kratkim vremenskim horizontom jest taj što ste prisiljeni prodati nakon određenog vremenskog razdoblja (bez obzira na to gdje je tržište). Ako smo uložili 10.000 USD i imali vremenski horizont od 1 mjeseca, taj mjesec na tržištu vjerojatno će biti izuzetno stresan.

Dugi vremenski horizont također nam daje priliku da vremenom složimo dobitak. Na tržište kriptovaluta gledajte kao na izazov pronaći sljedeći Amazon i potencijalno uživati ​​u većim dugoročnim dobicima. Tko želi biti tip koji prodaje Amazon, kad su 2000. godine malo porasli i propustili gotovo dva desetljeća velike zarade? Također, ako ste uvjereni u dugoročni potencijal rasta projekta kriptovaluta, zašto ga prodati za nekoliko mjeseci?

Ukupno neto bogatstvo i druge mogućnosti

Mislimo da je ‘Total Net Wealth’ izuzetno važan faktor prilikom bilo kakvog ulaganja. Razlog je smanjenje rizika diverzifikacijom različitih klasa imovine poput imovine, obveznica, dionica & dionice, zlato, kriptovalute itd. To znači da ako padne jedna klasa imovine poput kriptovalute, nemate sva jaja u jednoj košarici.

Ako uložite visok postotak našeg ukupnog neto bogatstva u kriptovalute, tada ste izuzetno izloženi usponima i padovima na tržištu kriptovaluta. Ovo nije samo potencijalno stresno, već može ozbiljno oštetiti vaše ukupno neto bogatstvo i utjecati na vaš osobni život. Sve je u balansiranju rizika, istovremeno povećavajući potencijal za dobitak.

U tvrtki Total Crypto mislimo da je ulaganje 20% ukupnog neto bogatstva u kriptovalute zapravo velika alokacija. Bez obzira koliko je visoko bilo naše uvjerenje u kriptovaluti, kupnju nikada ne bismo financirali dugom. Opet, to može dovesti do vrlo stresnih i financijski štetnih situacija. Kada stvari gledamo kroz prizmu Total Net Wealth-a, mislimo da je lakše odrediti što si zapravo možemo priuštiti da izgubimo u investiranju u kriptovalute.

Također moramo biti svjesni da mogu postojati i druge mogućnosti osim kriptovaluta. Na primjer, ako se radi o prebacivanju između pokretanja posla u koji vjerujemo i koji ćemo voljeti raditi ili ulagati u kriptovalutu, svaki put moramo odabrati poslovni pothvat.

Različite vrste projekata kriptovaluta

Postoji mnogo različitih vrsta projekata kriptovaluta i mi se sigurno nismo ograničili na projekte valutnog tipa poput Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash.

U 2018. TC smatra da sljedeće vrste projekata kriptovaluta imaju još bolji potencijal:

Platforme za programere aplikacija

Razvojne platforme su projekti koji grade vlastite blockchains i alate za programere aplikacija. To onda omogućuje programerima aplikacija da grade na vrhu platforme, pa čak i pokreću vlastite ICO-ove.

Primjeri: Ethereum, Neo, EOS, Cardano, Lisk, QTUM.

U Total Crypto volimo razvojne platforme. Razlog je taj što sve više projekata gradi i ICO na platformi postaje sve vrijednije.

Platforme za programere aplikacija u top 10 kriptovaluta

Slika putem Coinmarketcap.com

Postoji tendencija da kriptovalute s najvećom cijenom budu platforme za programere i zato volimo da igramo platforme u našem portfelju.

Standardizacija

Prostor kriptovaluta i blockchain relativno su novi. To znači da nedostaje standardizacija što se tiče blockchain rješenja. Mnogo je problema kojima blockchain tehnologija može pomoći u rješavanju, ali mislimo da rješenje mora biti jednostavno i jednostavno za upotrebu.

Na primjer, projekt kriptovaluta Po.et stvorio je standardiziran i jednostavan sustav koji omogućava rad pisaca digitalnih sadržaja, istovremeno ga štiteći od kršenja autorskih prava.

Ovi su projekti izvrsna primjena blockchain tehnologije i dobro su pozicionirani da imaju koristi od masovnog usvajanja blockchaina od strane tvrtki.

Ekosustavi

Svatko tko je uvučen u Appleov ekosustav vjerojatno zna koliko oni mogu biti moćni. Postoje projekti kriptovaluta koji stvaraju ekosustave. Vjerujemo da će uspješni ekosustavi u blockchain prostoru izuzetno dobro funkcionirati dugoročno. To je zato što oni stvaraju učinkovitost i tvrtkama je prilično teško prebaciti se s njih.

ICON kriptovaluta logotip

Omogućuje razvojnim programerima da grade poslovna rješenja na ICON mreži. Mreža već ima namjenske blockchaine za banke, e-trgovinu, bolnice, osiguranje, sveučilišta i vrijednosne papire. To znači da bi aplikaciju izgrađenu na bankarskom lancu ICON mogla koristiti bilo koja banka na mreži. Ekosustav također omogućava razmjenu informacija i podataka između različitih sektora u mreži. To znači da osiguravajuća društva mogu lako i sigurno dijeliti podatke s bankama na ICON mreži.

Što više poduzeća koristi ekosustav, on postaje sve moćniji i vrijedniji. Mislimo da ovo čini ekosustave kriptovaluta potencijalno profitabilnom igrom. Ostali primjeri projekata uključuju Wanchai, koji stvaraju financijski ekosustav.

Ubrzati & Skalabilnost

U prosincu 2017. godine Bitcoin mreža se gotovo zaustavila jer nije mogla obraditi dovoljno transakcija u sekundi da bi se riješila zaostali zaostaci i obradila plaćanja u razumnom roku. Ethereum je također imao sličan problem, jer su Crypto Kitties zaustavili mrežu Ethereum.

Da bi valute i platforme za programere aplikacija bili široko prihvaćeni, moraju se moći nositi sa sve većim brojem korisnika. Tu dolaze rješenja za brzinu i skalabilnost, a postoje projekti za kriptovalute koji su se isključivo specijalizirali za to.

Na primjer, platforma za razvoj aplikacija NEO može obraditi 10.000 transakcija u sekundi. Ali s rješenjem skaliranja Trinity Network Credits može obraditi 100 milijuna izvanlančanih transakcija u sekundi.

Kako je blockchain tehnologija sve šire prihvaćena, vidimo kako postoji sve veća potreba za rješenjima za skaliranje poput Trinity Network Credits ili High Performance Blockchain.

Ometači

Disruptori su projekti koji inoviraju, osmišljavaju novi način rada i mogu stvoriti potpuno nova tržišta. Oni su vaše klasično ulaganje s visokim rizikom i visokom nagradom. Mnogi će propasti, ali oni koji uspiju u potpunosti će promijeniti industriju u kojoj posluju.

Alexander Graham Bell potpuno je poremetio način na koji komuniciramo s njegovim izumom telefona. Postoje projekti kriptovaluta koje pokušavaju poremetiti na ovoj istoj razini.

Power Ledger kriptovaluta logotip

Power Ledger novi je način kupnje i prodaje obnovljive energije. Rješenje u potpunosti uklanja potrebu za posredničkim energetskim tvrtkama i omogućuje tvorcima zelene energije da je izravno prodaju svojim ekološki svjesnim susjedima.

Logotip kriptovalute supstrata

Substratum stvara novi necenzurirani internet, gdje svakodnevni ljudi hostiraju sadržaj u zamjenu za plaćanje kriptovalutama. To bi moglo u potpunosti ukloniti sposobnost vlade da kontrolira koji sadržaj imaju njihovi građani i revolucionirati industriju web hostinga.

Zaista volimo disruptere zbog njihovog potencijala da promijene svijet i ne sumnjamo da će uspješni disrupteri nagraditi investitore impresivnim povratom.

Decentralizirano Razmjene

Vladina regulativa prijeti prijetnja za mnoge u svijetu. Vlasti je vrlo lako zabraniti centralizirane razmjene kriptovaluta. Neće moći kontrolirati decentralizirane razmjene. To znači da bi ulagači kriptovaluta trebali moći slobodno trgovati na decentraliziranoj burzi kriptovaluta, čak i ako u njihovoj određenoj zemlji postoji negativna regulativa.

Aspekt koji nam se posebno sviđa kod decentraliziranih razmjena jest da oni rješavaju problem jedne točke neuspjeha i potrebu za povjerenjem treće strane. Kako kriptovalute rastu u vrijednosti, centralizirane razmjene postaju sve veća i veća meta hakera. Svaki investitor s kriptovalutom na centraliziranoj burzi prisiljen je vjerovati da će se ponašati ispravno i da će imati potrebne sigurnosne mjere. S decentraliziranim razmjenama ti se problemi uklanjaju i zato mislimo da će na kraju zamijeniti starije centralizirane razmjene.

Primjeri decentraliziranih projekata razmjene kriptovaluta uključuju 0x, Loopring, Kyber Network, NEX i Airswap.

Novčići za privatnost

Iako ne namjeravamo osobno u njih ulagati, mislimo da bi kovanice za privatnost mogle dobro proći u 2018. Razlog je taj što neki na kovanice za privatnost gledaju kao na zaštitu protiv prekomjerne regulacije vlade ili opresivnog stava prema kriptovaluti.

Razumijemo argument zašto bi novčići za privatnost mogli dobro funkcionirati u 2018. godini i vjerujemo da ljudi imaju pravo na privatnost. Međutim, TC ne misli da je omjer rizika i nagrade bolji od ostalih prilika trenutno.

Primjeri novčića za privatnost uključuju Monero, Zcash, Verge, PIVX i Deep Onion.

Velike kapice protiv malih tržnica

Općenito, veći novčići s tržišnom kapitalizacijom manje su rizični, ali imaju manje šanse za fenomenalan povrat. S druge strane, kovanice s nižom tržišnom kapitalizacijom u pravilu imaju mnogo veći rizik, ali ponekad imaju potencijal za veće dobitke. U kriptovaluti morate biti svjesni da veliki novčić s tržišnom kapitalizacijom još uvijek može izgubiti 70% ili čak 100% svoje vrijednosti.

Precizne vrijednosti su za raspravu, ali TC kovanice kategorizira kao:

 • Velika kapa: Top 10 novčića na CoinMarketCap.com.
 • Srednja kapitalizacija: 11. do 50. najveći novčići s tržišnom kapitalizacijom.
 • Mala kapica: 51. do 100. najveći novac na Coinmarketcap.
 • Micro Cap: Sve ispod 100 najboljih novčića.
 • ICO: Općenito najrizičnija ulaganja.

Prilikom stvaranja portfelja, TC voli razmišljati o tome koliki smo rizik spremni preuzeti i na temelju toga rasporediti svoj fond kriptovaluta. Što smo manje sretni što riskiramo, veći ćemo udio imati veliki novčići.

Prosjek dolarskih troškova

Nismo stručnjaci za crtanje trokuta na grafikonima da bismo pokušali odrediti vrijeme ulaska na tržište. Umjesto toga, volimo prosjek troškova dolara prema našim pozicijama. To samo znači razdvajanje količine novca koji smo spremni uložiti u zasebne komade i ulaganje fiksnog iznosa svakog tjedna ili mjeseca.

To znači da kupujete više kripto podataka ako tržište opada ili ako već imate poziciju za dodavanje, ako tržište raste. Nedostatak ulaganja svog novca u jednom potezu je taj što ste prisiljeni u biti vremenski ograničiti tržište. Umjesto toga, volimo ukloniti emocije iz ulaganja i koristiti prosjek dolarskih troškova kako bismo diktirali svoje ulazne točke.

Različite vrste portfelja prema toleranciji na rizik

Budući da nismo vaš financijski savjetnik, ne možemo vam reći niti savjetovati što učiniti. Rado ćemo vam reći koje bismo portfelje imali osobno, ovisno o različitim tolerancijama rizika.

Konzervativan Kripto Portfelj

Svrha ovog portfelja kriptovaluta je nadmašiti cjelokupno tržište u padovima tržišta, istovremeno uživajući u značajnoj napori tržišta. TC očekuje da će ovaj portfelj znatno nadmašiti imovinu poput dionica i dionica na bikovskom tržištu. Izgrađen je kako bi dodao fleksibilnost za budućnost. Na primjer, možete dodati dodatne pozicije ili sudjelovati u ICO-ima pretvaranjem nekih Bitcoin ili Ethereum posjeda.

Konzervativna grafika portfelja kriptovaluta

Razlozi:

 • Bitcoin u biti diktira tržište kriptovaluta jer su najpopularniji trgovinski parovi oni Bitcoin. Većina Altcoina zapravo nema izravnu USD vrijednost i ima vrijednost samo u Bitcoinima, koji se zatim pretvaraju u USD da bi dobili USD vrijednost. Obično ako Bitcoin ide loše, altcoinima ide lošije. Na bikovom tržištu bitcoin općenito ide sporije od altcoina. To nas navodi na vjerovanje da, iako je Bitcoin hlapljiv, to je manje od ostalih kriptovaluta.
 • Ethereum je najveća platforma za razvoj aplikacija i čvrsto je uspostavljena kao druga najveća kripto valuta. Prva prednost pokretača Ethereuma u prostoru platforme za programere aplikacija daje mu veliku prednost u odnosu na konkurente.  
 • Litecoin je već dugo poligon za nadogradnju Bitcoina. Sve više i više ljudi postaje svjesno Litecoina i psihološki, čini se da ljudi misle da dobivaju bolju vrijednost kupnjom novčića koji košta oko 100 dolara, umjesto nečega što košta tisuće.

Zainteresirani za dodavanje Bitcoina, Ethereuma ili Litecoina u svoj portfelj?

Logotip razmjene kriptovaluta Coinbase

Ključne činjenice o Coinbaseu

 • Uspostavljeni zapis: Coinbase je osnovan 2012. godine i najpopularnija je svjetska burza kriptovaluta.

 • Ozbiljni navijači: Tvrtka rizičnog kapitala IVP, koja je sudjelovala u posljednjem krugu financiranja, rani su ulagači u tvrtke poput Netflixa i Twittera. Ostali ulagači uključuju tvrtke poput New York Stock Exchangea.
 • Jednostavan za korištenje: Coinbase je poznat po sučelju jednostavnom za upotrebu. To ga čini savršenom razmjenom za novopridošle kriptovalute.
 • Mali minimalni polog: Na kriptovalute na Coinbase možete uložiti samo 6 eura.
 • Propisano: Coinbase je jedna od rijetkih razmjena kripto valuta koja se regulira.
 • Osiguranje: Sredstva kupaca su osigurana i odvojena. Američki kupci čak su osigurani i do iznosa od 250.000 USD.
 • Metode pologa : Kreditna / debitna kartica, bankovni prijenos i PayPal za američke kupce.
 • Kriptovalute kojima se trguje: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin.
 • Metode korisničke podrške: E-mail i FAQ.

Želite li uložiti više od 100 dolara u kriptovalutu pomoću Coinbasea? Dobre vijesti! Također ćete dobiti 10 USD BESPLATNO prijavom putem Total Crypto!

Prijavite se za Coinbase

Trebate pomoć oko postavljanja računa? Samo pročitajte naš opsežni vodič za Coinbase!

Portfelj srednjeg rizika

Naš kripto portfelj srednjeg rizika kombinira čvrstu jezgru kripto valuta s velikim ograničenjem. Osobito osjećamo da će NEO imati puno snage na tržištu i podcijenjen je u usporedbi s Ethereumom.

Ovaj portfelj pruža nam raznoliku izloženost egzotičnijim projektima kripto valuta s većim profilima rizika / nagrade, dok većinu naših sredstava držimo u glavnoj poziciji s velikim ograničenjem. Na donjem tržištu bismo očekivali da će ovaj portfelj imati lošije rezultate od našeg konzervativnog. Međutim, očekujemo vrhunske performanse ako tržište kriptovaluta krene u kontinuitet.

Grafika portfelja kriptovaluta srednjeg rizika

Želimo dodati kriptovalute poput NEO-a, ICON-a & Moćna knjiga u vaš portfelj?

Logotip razmjene kriptovaluta Binance

Ključne činjenice o Binanceu:

 • Najveći na svijetu: Binance je najveća kripto razmjena kripto na svijetu!
 • Ogroman izbor kriptovaluta: Binance vam nudi priliku da se dočepate preko 100 različitih kripto valuta. Ripple je jedan od njih.
 • Korisniku ugodno: Razmjena kripto s kripto je najjednostavnija koju smo ikada koristili. Mislimo da je ovo jedan od glavnih čimbenika koji je doveo do eksplozivnog rasta Binancea.
 • Korisnička podrška: Binance nudi podrška za više jezika putem e-pošte za ?? ?? ?? ??

Nabavite egzotičnije kriptovalute na najvećoj svjetskoj kripto-kripto burzi.

Prijavite se za Binance

Trebate pomoć u postavljanju Binance računa? Samo pogledajte naš Binance vodič.

Avanturistički portfelj

Naš avanturistički kripto portfelj namijenjen je velikom rastu na bikovom tržištu. Ethereum je izostavljen jer smatramo da postoje i druge platforme za programere aplikacija koje mogu dobiti višestruke povrate. Na donjem tržištu očekujemo da će ovaj portfelj drastično lošiji od Bitcoina.

Ovaj je portfelj pozicioniran s 35% izloženosti niskim i mikrokapitalnim projektima (uključujući dodjelu ICO-a) koji bi osigurali većinu rasta na bikovskom tržištu. Vidimo potencijal za dobitak od 25x + za neke od ovih kripto valuta s niskim kapitalizacijom i rado preuzimamo dodatni rizik za ovaj profil povrata.

Avanturistička grafika portfelja kriptovaluta

Logotip razmjene kriptovaluta Kucoin

Ključne činjenice o Kucoin:

 • Veliki izbor kriptovaluta: Kucoin vam daje priliku da se dočepate oko 150 različitih kripto valuta. Burza ima reputaciju popisivanja egzotičnijih kripto valuta i brzog popisa projekata koji su upravo završili ICO.
 • Korisniku ugodno: Mislimo da je Kucoin jedna od najjednostavnijih razmjena koje smo ikada koristili. Ovo je vjerojatno jedna od glavnih pokretačkih snaga eksplozivnog rasta.
 • Višejezično: Želite trgovati na svom materinjem jeziku? Burza nudi prevedene verzije svoje stranice na: ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

 • Korisnička podrška: TotalCrypto je imao veliko iskustvo s podrškom za Kucoin e-poštu.

Nabavite svoju kripto na jednoj od najbrže rastućih burzi na svijetu.

Prijavite se za Kucoin

Trebate pomoć za početak? Samo pogledajte naš namjenski vodič za Kucoin.

Što kažete na ulaganje u ICO?

ICO-i su izuzetno slični rizičnom kapitalu. U osnovi igramo ulogu investitora u Shark Tank ili Dragons Den, a startupi planiraju naše ulaganje. Potrebno je vrijeme za sortiranje pšenice iz kukolja i preporučujemo da svaki ICO investitor temeljito istraži projekt prije nego što uloži u njega.

Za uspješne projekte kriptovaluta ICO je obično najjeftinije vrijeme za ulaganje. To znači da smo u mogućnosti dobiti maksimalan višestruki ulog. Međutim, ovo preokretanje nosi puno rizika. Nažalost, postoji mnogo ICO-ova s ​​prevarama i mnogi projekti zapravo nikad ne polete. Ovo područje ulaganja u kriptovalute zaista je visok rizik / velika nagrada i zbog toga mu ne možemo dodijeliti značajan dio svog portfelja.

Pripremili smo sveobuhvatan vodič za početnike za ICO ako želite naučiti na što treba paziti i kako pronaći izvrstan ICO. 

Strategija portfelja kriptovaluta

Najvažnija stvar je cijena u koju unosite svoje pozicije. Sretni smo što ćemo pričekati dok se ukupno tržište kriptovaluta ne povuče za najmanje 35% sa svog najviših razdoblja. Ovo možete provjeriti na Coinmarketcap.

Grafikon ukupne tržišne kapitalizacije Coinmarketcap

Upotrijebite grafikon ukupne tržišne kapitalizacije za praćenje stanja kripto tržišta. Slika putem Coinmarketcap.com.

Tada volimo podijeliti iznos u koji želimo uložiti između 4 i 10 jednakih dijelova i uložiti fiksni iznos svaki tjedan.

Nakon ulaska u poziciju, samo ih držimo dok tržište ne krene u bik utrku. Naša je strategija pričekati da ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta ponovno dosegne vrhunac i prodati dio našeg portfelja za USD svaki tjedan. To znači da uzimamo dobit i možemo je ponovno uložiti na tržište, kada se to na kraju pretvori u medvjeđe i ponovi. Ovaj postupak također rebalansira naš portfelj nakon svakog tržišnog ciklusa, tako da ne postajemo preteški ni na jednom položaju.

Ova strategija portfelja kriptovaluta u teoriji zvuči jednostavno, ali u stvarnosti je relativno teško imati disciplinu koju treba slijediti. 

Zaključak

Kriptovalute su doista jedna od najhlapljih investicija koje itko može napraviti. Da, moguće je iskopati zlato u kriptovalutama i sigurni smo da ste čuli za sve ove milijunaše s kriptovalutama. Stvarnost je takva da je potrebno vrijeme da vaš portfelj raste, a ovi Bitcoin milijunaši za koje čujete ušli su izuzetno rano i u nekim su slučajevima čekali 8 godina da vide uzbudljive povrate.

Kriptovalute nisu brza shema bogaćenja; treba vremena da se vidi uspjeh, a ni tada nije zajamčen. Sjetite se da podržavate mlade tvrtke ili potpune startupe, a šanse su da će ih 90% dugoročno propasti. Prije nego što bilo što učinite, trebali biste biti potpuno svjesni rizika. Ako vam je ugodno, nemojte ulagati više što si možete priuštiti ili se osjećate ugodno s gubitkom.

Total Crypto Team računa da će kriptovaluta u potpunosti promijeniti naš financijski sustav i pozitivni smo u dugoročnim izgledima. Za one koji odluče započeti putovanje u kriptovalute, radujemo se vašem dolasku u Total Crypto.

Nedavno smo sastavili vodič o najboljim kriptovalutama za investiranje – vrijedi pogledati!