Kako kriptovalute utječu na video igre?

Ako ste dobro upućeni u internetske videoigre ili općenito samo u videoigre, onda je vrlo vjerojatno da ste svjesni čega kriptovaluta je. To je zato što mnogi igrači imaju pomalo prednost nad drugima kada je u pitanju razumijevanje i usvajanje različitih dostupnih kripto valuta. Mnogi nedavni programeri video igara koriste nešto slično u igrama koje izrađuju. To nazivamo digitalnom valutom u igri.

Digitalna valuta obično se koristi za kupnju predmeta u igri ili virtualnih dobara, koji se razlikuju od kože likova do usluga koje vaše igračko iskustvo čine manje potrebnim. Postoje ekonomije u igrama koje su se razvile u mnogim virtualnim svjetovima koji se vrte oko tih virtualnih valuta, a te ekonomije djeluju slično stvarnim stvarima.

Sad se nešto slično pojavilo u stvarnom svijetu. Virtualna valuta koja nije ograničena na samo jednu videoigru, već ona koja se pretvara u novi revolucionarni način kupnje, prodaje i prijenosa novca. Ovdje ćemo govoriti o utjecaju koji kriptovaluta ima na video igre i njezinu budućnost.

Što je kriptovaluta?

Prije nego što uđemo u učinci kriptovalute u igrama, prvo pokušajmo shvatiti što je kriptovaluta. Kriptovaluta je u osnovi virtualni medij razmjene koji koristi kriptografiju za osiguravanje i provjeru transakcija koje je koriste. Stvaranje novih jedinica određene kriptovalute također je visoko regulirano. Ove su vrste valuta ograničeni unosi u bazu podataka koji se ne mogu mijenjati ako nije zadovoljen određeni uvjet. Ovaj ograničeni status čini ih dobrim sredstvima razmjene koji mogu zadržati stvarnu novčanu vrijednost za sebe.

Kripto u video igrama upravo sada

Programeri igara stvorili su nove, profitabilnije načine unovčavanja igara koje stvaraju. Iako broj igara koje u svojim naslovima koriste kriptovalute, prema mnogima, trenutno nije toliko velik recenzije blockchain igara, izdavači su počeli istraživati ​​inovativne načine korištenja ovog novog načina plaćanja. Napokon, svaka video igra, posebno masivna za više igrača, već je koristila valutu unutar igre koja igračima može omogućiti da kupuju i prodaju jedni drugima uz vrlo malo muke. Nije toliki skok ubacivanje kriptovaluta u kombinaciju.

Trenutno igre počinju gubiti novac kada se stavke u igri između igrača zapravo trguju za stvarni novac, značajku koju same igre obično ne podržavaju. Uvođenje kriptovalute omogućit će programerima da održe profitabilnost igre pružajući nadzor nad tim vrstama transakcija. Ovo također osigurava zaštitu transakcija koje igrači izvršavaju u igri, a također dodaje stvarnu vrijednost virtualnom predmetu, potpuno eliminirajući “sivo tržište” virtualne robe.

Budući utjecaj kriptovaluta u igrama

Budući da je kriptovaluta još uvijek u povojima, njezin puni potencijal možda još uvijek neće biti u potpunosti realiziran u skorije vrijeme. Međutim, planiraju se nove stvari, a novi pomaci u igraćoj industriji već su na pomolu. Mnogi izdavači već istražuju nove načine tokeniziranja predmeta u igri pomoću kriptovaluta, što će imati duboke učinke na igrače koji igraju više naslova u bilo kojem trenutku.

Ako programer, na primjer, ima više naslova, igrač može imati mogućnost da stvarno posjeduje digitalne predmete koje kupuje pomoću kriptografije, čija se vrijednost može prenositi u stvarnom vremenu između dva ili više različitih naslova izradio isti programer, omogućavajući igračima veću slobodu s načinom na koji koriste novac u igri. Ovakve transakcije ne samo da osiguravaju igrače koji posjeduju virtualnu robu, već će i programerima omogućiti daljnje unovčavanje njihovih igara u obliku „poreza na prijenos“. Iako je vrlo malo vjerojatno da će kriptovaluta imati dubok utjecaj na samo igranje, to može dovesti do novih putova u igranju.

Pitanja na koja treba paziti

Iako dodavanje kriptovalute u igre potencijalno može dati igračima i programerima veću slobodu, ima potencijal igara učiniti nepravednima. Dodavanje mogućnosti kupnje predmeta ili usluga u igri pomoću stvarnog novca moglo bi dati prednost određenom igraču nad drugima trošenjem više novca od drugog, bez obzira na to tko je vještiji. Programeri vjeruju da to mogu ublažiti jednostavnim balansiranjem igre što je moguće temeljitije.

Iako u trenutnom stanju, video igrama nije potrebna kripto valuta da bi napredovale, isto to možda neće biti istina u bliskoj budućnosti. Kako se razvijaju novi načini zabave, industrija videoigara možda će ih morati sustići, a rad s kriptovalutom može biti jedini način na koji to mogu učiniti. Bez obzira na slučaj, kriptovaluta može pomoći obogaćivanju video igara i onih koji je igraju.

Pročitajte dalje: Najbolje kriptovalute u igrama i e-sportu