Važnost usklađenosti s BSA / AML i KYC

U Bitcoin prostoru izuzetno je važno usklađivanje i KYC (poznajte svog kupca). Velike tvrtke, kao što su Bitcoin Amerike zaposliti službenika za usklađenost s punim radnim vremenom kako bi se osiguralo da slijede sva pravila i propise kada su u pitanju BSA / AML i KYC politike.

Očito je važno poduzeti potrebne mjere predostrožnosti kako bi se spriječilo pranje novca i druge nelegitimne radnje kada je Bitcoin u pitanju. Po svojoj prirodi, perilice novca naporno će se pokriti da bi im se tragovi prikrili. U tom procesu koriste se uobičajenim aktivnostima legitimnih poduzeća kako bi im pomogli da “očiste” nezakonito stečenu dobit.

Iako propisi o virtualnim valutama još uvijek nisu jasni, jedno je jasno da vlasti postaju oprezne kada se kripto uređaji koriste za pranje novca. Iz tog razloga nužno je da tvrtke provode smjernice za usklađenost kako bi osigurale da su na sigurnoj strani zakona. Ovdje, u ovom članku, razmatramo zašto su usklađenost, KYC, BSA / AML važni.

Sukladnost s BSA / AML

Legitimne tvrtke ili pojedinci koji se koriste za pranje novca mogu nehotice pasti pod nepridržavanje Zakona o bankovnoj tajni (BSA) / Protiv pranja novca (AML). Budući da se protok sredstava kroz pranje novca može koristiti za financiranje vezanih uz droge, terorističke ili druge ilegalne aktivnosti, pitanje je postavljeno na razinu politike nacionalne sigurnosti. Malo je prostora za izvrtanje: gotovo sve tvrtke koje posluju s financijskim uslugama odgovorne su za dizajniranje i provedbu kontrola protiv pranja novca temeljenih na riziku.

U Ministarstvu financija SAD-a postoji nekoliko jedinica koje su zadužene za promicanje, nadzor i provođenje poštivanja pravila protiv pranja novca. Financijske institucije moraju osigurati da njihovo poslovanje bude u skladu s navedenim protokolima usklađenosti kako ne bi došlo do zlouporabe korisničkih sredstava, a istovremeno održavaju sigurnost i sigurnost kupaca. Organizacije koje su odlučile ne primijeniti politike usklađenosti naći će se s velikim novčanim kaznama, što nehotice također dovodi do rizika korisnika da oduzmu sredstva od strane agencija za provođenje zakona.

Osim toga, stranke koje ne djeluju u skladu sa BSA / AML i KYC zahtjevima mogu smatrati da su njihovi najviši zaposlenici osobno odgovorni za bilo kakva djela pranja novca, čak i ako imaju najmanje veze s tvrtkom.

U svjetlu toga, postojanje čvrstih AML politika u organizaciji pomoći će joj da izbjegne velike novčane kazne ili otkazivanje operativne licence. Važno je napomenuti da su razne burze obustavile svoje poslovanje u SAD-u i šire zbog nepridržavanja AML-ovih smjernica koje su osigurali financijski regulatori u tim zemljama. Većina operacija to ne želi riskirati i kao rezultat toga implementiraju AML politika.

Upoznajte svog kupca

Kako su perači novca postali sofisticiraniji i vještiji u korištenju i bankarskih i nebankarskih davatelja usluga, poput kripto platforma za trgovanje, regulatori su veći naglasak stavljali na Upoznajte svog kupca. Svaki program usklađenosti s BSA / AML mora sadržavati Program za identifikaciju kupaca (CIP) zasnovan na istragama due diligence-a (CDD).

Financijske institucije moraju imati pisani CIP koji udovoljava minimalnim standardima za tu instituciju. Cilj je pružiti razumnu osnovu za vjerovanje da je identitet kupca pouzdano poznat. 

Vjeruje se da ovi propisi također igraju ulogu u zaštiti interesa prosječnog kripto-korisnika, omogućujući im da iskoriste većinu blagodati kriptovalute, istodobno umanjujući rizik od uplitanja u pravne ili birokratske prepreke zbog radnji određenih povjerenika interesima. Američki Bitcoin razumije važnost ovih propisa i stoga je razvio sveobuhvatnu KYC politiku, zajedno s namjenskim službenikom za poštivanje zakona, kako bi održao potpunu odgovornost na transparentan i lako provjerljiv način. Tvrtka također provodi redovne godišnje revizije kako bi osigurala da je sve na svom mjestu.

Dodatnim korakom pridržavajući se svih važećih propisa, u kombinaciji s odlukom platforme da prioritet postavi sigurnost i sigurnost podataka i sredstava kupaca, Bitcoin of America stječe mjesto za sebe kao jedna od najpouzdanijih kripto-platformi u svijet. Ne samo da je tvrtka u potpunosti usklađena, već potrošačima nudi brz, pouzdan i jednostavan način za kupnju Bitcoina i drugih kriptovaluta. Američki Bitcoin nudi poravnanje Bitcoin transakcija istog dana i mogućnost korisničke usluge uživo za poboljšanje potrošačkog iskustva.

Saznajte više o američkim bitcoinima na – https://www.bitcoinofamerica.org/