Den komplette nybegynnerguiden til kryptovaluta

De fleste vet ikke mye om kryptovaluta. Ja, kryptovaluta høres spennende ut, men TotalCrypto forstår at det kan være veldig forvirrende. I denne artikkelen vil vi forklare hva kryptovaluta er, oppdage mysteriet bak forvirrende kryptovalutabetingelser og undersøke hvorfor du kan vurdere å investere i kryptovaluta..

Hva er kryptovaluta?

Cryptocurrency er en helt virtuell valuta som er ment å brukes som et byttemiddel for varer og tjenester. En smart teknikk kalt kryptografi brukes til å verifisere og sikre transaksjoner. Kryptografimetoden betyr også at uendelige enheter av en kryptovaluta ikke kan opprettes. Dette betyr at forskjellige kryptovalutaer har en forhåndsinnstilt maksimal forsyning.

Virtuell valuta kan høres ut som galskap. Imidlertid er realiteten at bankbalansen din bare er virtuelle dollar. Med konvensjonell valuta er problemet at det ikke er maksimalt tilbud. Sentralbanker kan tjene ubegrensede dollar eller ubegrensede euro. Kanskje helt virtuelle kryptokurver ikke er så gale tross alt?

Det er faktisk to hovedtyper av kryptovaluta

To typer kryptokurver: transaksjonsmessige kryptokurver Vs-verktøystokener

De fleste av dere har sikkert hørt om Bitcoin, men visste du at det er over 1600 forskjellige kryptovalutaer der ute? Mange er ikke klar over at Bitcoin faktisk bare utgjør 36% av hele kryptovalutamarkedet. Dette betyr at flertallet av kryptovalutamarkedet består av kryptovalutaer, annet enn Bitcoin.

Kryptovalutaer kan deles inn i to hovedkategorier:

 1. Transaksjonelle kryptovalutaer: er en butikk og overføring av verdi. Denne typen kryptovaluta inkluderer slike som Bitcoin og Litecoin.
 2. Verktøytokener: er kryptovaluta-prosjekter som skaper et produkt eller en tjeneste. Token investorer kjøper er ment å brukes til å betale for prosjekttjenestene. Det er det samme som å kjøpe Disney-dollar å bruke på Disneyland. Du må imidlertid være klar over at de fleste av disse kryptovaluta-prosjektene ennå ikke har et fungerende produkt. Ethereum og EOS er eksempler på denne typen kryptovaluta.

Hvordan brukes kryptovalutaer nå & Hvordan de kan brukes i fremtiden?

Transaksjonelle kryptovalutaer som Bitcoin eller Litecoin brukes rett og slett som et byttemiddel eller en butikk av verdi. Akkurat nå er det ganske vanskelig å betale for varer eller tjenester med kryptovaluta – ikke mange selgere har tatt dem i bruk som betalingsmåte ennå. For øyeblikket er Bitcoins hovedfunksjon en butikk med verdi, og den brukes også til å kjøpe andre kryptovalutaer på kryptobørs som Binance.

Med transaksjonelle kryptokurver satser investorer på deres utbredte bruk i fremtiden. Twitter-sjef Jack Dorsey forklarer dette godt:

Kryptovalutaer som Bitcoin har potensial til å erstatte amerikanske dollar som verdensvaluta. Vi lever i en ny digital tidsalder, og med dette i tankene gir ikke en digital valuta mening?

Verktøystokener utstedes av kryptovaluta-prosjekter. Når prosjektet er ferdig med å lage sitt økosystem, er ideen at disse tokens kan brukes til å betale for økosystemtjenester. Du må være klar over at flertallet av kryptokurrencyprosjekter fortsatt jobber med produktene sine, og tokeninvestorer satser egentlig på en vellykket fremtidig produktlansering. Hvilken type tjenester skaper disse prosjektene?

Prosjekter som Wanchain skaper et rammeverk der finansielle eiendeler kan digitaliseres og handles på blockchain. Finansinstitusjoner kan dra nytte av Wanchain-systemet gjennom reduserte kostnader og økt sikkerhet. Tenk deg at hvis alle finansielle eiendeler ble omsatt på denne måten, ville det være en manipulasjonssikker oversikt over hver eneste handel. Dette vil tillate regulatorer å gjøre en bedre jobb og hjelpe dem med å forhindre innsidehandel eller hvitvasking av penger.

Factom er et annet verktøy-token-prosjekt som setter landregistreringer på blockchain. Dette forhindrer uetiske ledere i utviklingsland i å kjøpe støtte gjennom landgaver til støttespillere. Tenk om Verdens handelsorganisasjon stilte dette til et krav for hvert medlemsland? Slike initiativer bør ha en enorm innvirkning på å redusere korrupsjonsnivået.

Hvis det er et stort verdensproblem, er sjansen stor for at et kryptovaluta-prosjekt for verktøystoken jobber med en løsning. Uansett hvilket problem et verktøy token prøver å løse, er det vanlige temaet at de tar sikte på å forbedre effektiviteten og hyperkoble verden i det valgte området.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta som ikke kontrolleres av noen verdensregjering. Alle er kjent med valuta og bruker den hver dag, men det folk flest ikke vurderer er hvor valutaen får verdien fra. Hvorfor kan du bytte et papir som sier 10 USD for en MacDonalds? Sannheten er at den vanlige valutaen vår bare har verdi fordi nok mennesker ‘tror’ den har verdi og har tillit til den. Penger er egentlig bare en overføring av tillit. Vi kan se sammenbruddet i en nasjoners tro / tillit til valutaen ved å se på dagens Venezuela. I løpet av mars og april 2018 hadde den venezuelanske valutaen hatt 18.000% inflasjon. Bokstavelig talt, hvis du hadde 180 dollar i Venezuelas valuta i begynnelsen av mars, ville det to måneder senere ha kjøpt deg varer og tjenester for 1 dollar. Ikke rart folk ikke vil akseptere valutaen eller tro på den lenger. Bitcoin får verdien av troen på at den har verdi. Jo flere mennesker som er villige til å kjøpe eller godta Bitcoin, jo mer verdifull blir den.

Men hvorfor skulle noen tro på Bitcoin? I løpet av årene ville de fleste av dere sannsynligvis ha hørt nyhetspresentanter som snakket om ‘kvantitativ lettelse’ eller ‘QE’. I tilfelle du ikke visste hva dette er, er det en kontroversiell finansiell strategi der sentralbanker skaper penger ut av tynn luft, i håp om å stimulere økonomisk vekst. Har du vært å kjøpe mat opp gjennom årene og lagt merke til at prisene ser ut til å gå opp ganske raskt? Du kan takke QE for det.

Sentralbanker som øker tilbudet av penger ved magisk å skape dem, reduserer kjøpekraften til valutaen vi alle har. Som vanlig valuta er Bitcoin en butikk og overføring av verdi. Forskjellen er at bankfolk ikke har kontroll over det.

Hvorfor tror folk på Bitcoin?

Ja, folk kjøper nå Bitcoin for å spekulere i prisen. I begynnelsen var imidlertid poenget med Bitcoin å skape en bedre valuta enn de vi har nå. Hvordan er det bedre?

Bare 21 millioner Bitcoins kan noen gang produseres. 17 millioner av disse sirkulerer akkurat nå. Bitcoins er opprettet av en prosess som kalles gruvedrift, som i hovedsak innebærer datamaskiner som løser kompliserte matteproblemer og blir belønnet med Bitcoin. Disse oppgavene blir gradvis mer kompliserte over tid, og frekvensen som nye Bitcoins blir ‘utvunnet’ reduseres over tid. Gjeldende estimater setter siste Bitcoin ble utvunnet i 2140.

Den begrensede tilførselen av Bitcoin betyr at ingen myndigheter, personer eller organisasjoner kan opprette flere Bitcoins etter at forsyningen treffer 21 millioner. Dette betyr at det ikke kan være noen økonomiske lurerier eller Bitcoin kvantitativ lettelse. En sentralbank kan ikke trylle mer Bitcoin ut av ingenting, denne faste forsyningen beskytter Bitcoins kjøpekraft i fremtiden. Når Bitcoin blir mer populært, er det faktisk et økende antall dollar som jager en fast forsyning av Bitcoin. Dette vil føre til at prisen øker.

Bitcoin kan også behandle transaksjoner til hvor som helst i verden innen få minutter og gjøre det til en lavere avgift enn tradisjonelle banker. Høres bra ut? Millioner av mennesker er allerede enige. Mange tror på Bitcoin fordi det er et bedre betalingssystem som vi har allerede, og det er matematisk sikkerhet i tilbudet. Offentlige utstedte penger har ingen slike garantier.

Hva brukes Bitcoin til?

Har du noen gang sendt eller mottatt penger fra utlandet? Sjansen er stor for at du ventet mellom 2 og 5 dager til transaksjonen ble avsluttet. Det er sikkert en bedre måte? Egentlig er det det. Bitcoin-transaksjoner kan behandles på få minutter til hvor som helst i verden. Dette gjør det til en bedre verdioverføring enn hva bankene for øyeblikket kan tilby oss.

Bitcoin kan også sees på som en hekk fra undertrykkelse fra myndighetene. Høres langt hentet ut? Vel, i 2016 gikk den greske regjeringen faktisk inn på vanlige borgere bankkontoer og konfiskerte € 1,6 milliarder fra 500 000 forskjellige kontoer. Den triste sannheten er at regjeringer har makt til å raide private bankkontoer i en krisetid. Hvor søkte det greske folket ly? De vendte seg til Bitcoin, og kryptovaluta-børser så en massiv økning i nye greske kontoer. I en tid med enestående verdensomspennende statsgjeld, er det kanskje en god ide å vurdere hva Bitcoin kan gjøre for deg. Gjeldsklokken her vil gi deg en ide om omfanget av problemet.

Topp 6 høyeste nasjonale gjeld

Bilde via usdebtclock.org

Av de 7,6 milliarder menneskene på planeten i dag, 2 milliarder av dem er uten bank. Dette betyr at bankene ikke vil gi dem en konto, noe som ekskluderer dem fra det finansielle systemet og den globale økonomien. Høres ikke veldig rettferdig ut? Det er det ikke, og dette er en nøkkeldriver bak verdens voksende formueforskjell. Det fine med Bitcoin og kryptovalutaer er at de gjør det mulig for folk å bli sine egne banker. Dette betyr at ikke-bankede kan delta i den globale økonomien ved å motta kryptovaluta for sitt arbeid og bytte den mot varer og tjenester i hjemlandet.

Bitcoin høres bra ut, men jeg kan ikke berøre eller holde på det

Egentlig kan du nå. En oppstart i Singapore har allerede utviklet og lansert en fysisk Bitcoin-seddel. For øyeblikket er det to valører av:

 • 0,01 Bitcoin ($ 100).
 • 0,05 Bitcoin ($ 500).

Selskapets medstifter har fortalt reportere at virksomheten nå produserer millioner av Bitcoin-sedler. TotalCrypto, tror de fysiske sedlene vil være en suksess og virkelig hjelpe i den utbredte adopsjonen av Bitcoin.

Hvor mange som faktisk eier Bitcoin?

Sjansen er at du har hørt om Bitcoin og vet at det er en digital valuta. Vanlige medier elsker å snakke om det. Imidlertid er det Bitcoins pris som får mest mulig oppmerksomhet. Visst, rapportering om prisen gir gode nyheter, men er ikke spesielt nyttig i å forklare hva det faktisk er. Med mangel på god kryptovalutautdanning, mange forvirrende vilkår og teknisk sjargong, er det ikke overraskende at mindre enn 0,3% av befolkningen faktisk eier noe Bitcoin.

Hvis vi skulle estimere, forstår ikke over 99% av verdens befolkning egentlig Bitcoin eller kryptovaluta. Visste du det for all Bitcoins fanfare i media? bare 22 millioner Bitcoin lommebøker har noen gang blitt skapt? Ikke sikker på hva en Bitcoin lommebok er? Det er bare programvare som lar Bitcoin-investorer lagre sine digitale mynter. Du kan tenke på at de ligner på en selvkontrollert bankkonto.

Vurder nå at det er 7,6 milliarder mennesker i verden. Dette betyr at hvis hver Bitcoin-lommebok var eid av en enkelt person (mange Bitcoin-investorer har mer enn en lommebok), så er det bare 0,29% av verdens befolkning som eier noe Bitcoin.

22 millioner / 7,6 milliarder * 100 = Maksimalt 0,289% av verdens befolkning eier noe Bitcoin.

Med alle nyhetene rundt Bitcoin er det ikke veldig mange mennesker. I praksis vil det være mange Bitcoin-lommebøker med ingenting i seg, og mange Bitcoin-investorer vil ha flere lommebøker. Den utrolige tingen er at nesten halvparten av alle Bitcoin-lommebøker har mindre enn 0,001 Bitcoin i dem (det er omtrent 10 USD verdt). Det som er sikkert er at Bitcoin er en ressurs som alle snakker om og praktisk talt ingen eier.

Hvorfor er brukspoletter som Ethereum en stor avtale?

Den første tingen å vite er at Ethereum er en offentlig blockchain. Blockchain er egentlig en sikker og gjennomsiktig måte å lagre data på. Ethereum lar applikasjonsutviklere bygge apper på toppen av blockchain og nyte alle fordelene. Dette betyr at apputviklerne kan konsentrere seg om å gjøre det de er best på (å bygge apper) og bare kan ryggsekk på Ethereums eksisterende infrastruktur. For å bruke et eksempel fra den virkelige verden, ligner det på hvordan Clash Of Clans-appen er bygget på Apple og Android-operativsystemet.

Ethereum er ikke den eneste applikasjonsutviklerplattformen der ute. Det er faktisk dusinvis av prosjekter som gjør en lignende ting og prøver å ta markedsandeler fra Ethereum. Noen få eksempler inkluderer:

 • Neo – Ethereum of China.
 • QTUM
 • EOS
 • Cardano
 • Lisk
 • Wanchain

Spesialfunksjonen alle disse plattformene har kalles en smart kontrakt. Disse kontraktene tillater innsamling og distribusjon av digitale eiendeler på en forhåndsbestemt måte, uten behov for en mellommann. Den økende trenden er den økende digitaliseringen av eiendeler. For eksempel kan en skjøte til et hus digitaliseres og deretter handles. Bitcoin kan sees på som digitalisering av penger.

Smarte kontrakter & Hvordan de kunne endre alt?

Smarte kontrakter kutter ut mellommenn som advokater og gjør handel lettere. Et eksempel kan være hvis Elon Musk ønsket å selge en av sine SpaceX-raketter til NASA. Selv om en pris ble avtalt, ville salget kreve dyre advokater, og det kan være et spørsmål om tillit – sender NASA pengene først eller gir Elon dem raketten først?

Med smarte kontrakter kan avtalen skrives inn i den. Dette kan være at NASA vil betale $ 1 milliard i digital valuta for å kjøpe raketten. Skjøtet til raketten kan digitaliseres, og det samme kan penger ved hjelp av Bitcoin. Både den digitale gjerningen til raketten og $ 1 milliard i Bitcoin kan sendes til den smarte kontrakten. Hvis enten Elon eller NASA ikke sender eiendelen som skal handles, vil den smarte kontrakten returnere eiendelen til personen som sendte den.

Elon ender med å sende den digitale gjerningen til raketten, og NASA sender $ 1 milliard dollar i Bitcoin til den smarte kontrakten. Når dette er gjort, gjør den smarte kontrakten handelen og sender NASA rakettgjerningen og Elon pengene. Hele handelen har blitt gjort med minimale advokatsalær og er helt pålitelig.

Hvordan fungerer smarte kontrakter infografisk

Store bedrifter er eksepsjonelt interessert i hvordan smarte kontrakter kan gjøre virksomhetene mer effektive og redusere kostnadene. Dette er grunnen til at slike som JP Morgan, Intel og Santander har sluttet seg til Enterprise Ethereum Alliance. Smarte kontrakter kan virkelig revolusjonere virksomheten, og det er kanskje ikke en dårlig idé å se på disse andre kryptovalutaene også.

Er det for sent å bli involvert i kryptovalutaer?

Det var mye sprell rundt kryptovalutaer på slutten av 2017. Kryptovalutaer er imidlertid så nye at reguleringen ikke er laget for å la institusjonelle investorer (som J.P.Morgan) få eksponering. Dette betyr at det potensielt er billioner av dollar som sitter på sidelinjen og venter på å komme inn på kryptovalutaer.

Venturekapital og familiekontorer har nylig begynt å kjøpe kryptovaluta, med slike George Soros, de Rockefeller’s og Rothchild’s nylig investert kryptovalutaområdet. Mange kommentatorer ser på dette som de smarte pengene som kommer inn i kryptovaluta før publikum gjør det.

Hvor tidlig er det for kryptovalutaer? Tenk på at vi tidligere har funnet ut at:

 • Maksimalt 0,289% av verdens befolkning eier litt Bitcoin.
 • Rundt halvparten av alle Bitcoin-lommebøker har mindre enn $ 10 i Bitcoin.

La oss ta en titt på nivået på adopsjonsnivåer for viktige teknologier de siste 100 årene. Vi kan se at ingen av disse store teknologiske gjennombruddene hadde en endelig adopsjonsrate på mindre enn 50%. Det er rettferdig å si at ikke engang 1% av befolkningen har tatt i bruk kryptovalutaer ennå, og viser hvor tidlig vi er.

Er Cryptocurrency en god investering?

Kryptovalutaer er usedvanlig ustabile, og du bør være oppmerksom på at krasj på 50% eller mer er ganske vanlig. Alt avhenger av om du personlig ser verdi og potensial i kryptovaluta og teknologien de bringer til verden. Bare du kan ta den avgjørelsen, og det er derfor TotalCrypto alltid oppfordrer alle til å gjøre sine egne undersøkelser.

Hvordan kjøpe Cryptocurrency?

Den viktigste måten å kjøpe kryptovaluta på er å opprette en Coinbase-konto. Her kan du kjøpe Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash og Ethereum med USD, EUR eller GBP. For å kjøpe mer eksotiske kryptovalutaer, må du overføre Ethereum eller Bitcoin fra Coinbase til en kryptovalutabørs som Binance.

Høres forvirrende ut? Heldigvis har TotalCrypto-teamet satt sammen en rekke guider og gjennomganger. Disse viser deg nøyaktig hvordan du kjøper en spesifikk kryptovaluta og den beste børsen å bruke.

Coinbase kryptovaluta utvekslingslogo

Coinbase Nøkkelfakta

 • Etablert løyperekord: Coinbase ble grunnlagt i 2012 og er verdens mest populære kryptokursutveksling.
 • Seriøse støttespillere: Venturekapitalfirmaet IVP, som var involvert i den siste finansieringsrunden, har vært tidlige investorer i virksomheter som Netflix og Twitter. Andre investorer inkluderer selskaper som New York Stock Exchange.
 • Lett å bruke: Coinbase er kjent for det enkle å bruke grensesnittet. Dette gjør det til den perfekte utvekslingen for nykommere i kryptovaluta.
 • Lite minimumsinnskudd: Du kan investere så lite som € 6 i kryptovalutaer på Coinbase.
 • Regulert: Coinbase er en av få kryptovaluta-børser som er regulert.
 • Forsikring: Kundemidlene er forsikret og segregerte. Amerikanske kunder er til og med forsikret opp til en balanse på $ 250.000.
 • Innskuddsmetoder: Kreditt- / debetkort, bankoverføring og PayPal for amerikanske kunder.
 • Omsettelige kryptovalutaer: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash og Litecoin.
 • Kundestøttemetoder: E-post og FAQ’s.

Trenger du hjelp med å opprette en konto? Bare les vår omfattende Coinbase-guide!

Hvordan holder jeg kryptovalutaen min trygg?

Alle kryptovalutaer har en gratis lommebok du kan laste ned for å lagre den i. For hver kryptovaluta som er omtalt på TotalCrypto, har vi laget dedikerte lommebokguider som viser deg hvordan du bruker dem og den beste måten å lagre kryptovalutaen din på..

Vi må godta at det er mange hackere som målretter mot kryptovaluta akkurat nå, og at dette problemet bare vil bli verre når prisene på kryptovaluta stiger. Den sikreste lommebokløsningen på markedet akkurat nå er en maskinvare lommebok enhet. Dette lagrer dine private nøkler på enheten og beskytter dem mot ondsinnede angrep som nøkkelloggere og phishing-forsøk. Datamaskinen din kan ha en masse virus på den, men med en maskinvarelommebok bør kryptoen din være trygg.

De to mest respekterte maskinvarepungeenhetene der ute er Ledger og Trezor. Du kan lære mer om disse enhetene i sammenligningsveiledningen for Ledger Vs Trezor.

Konklusjon

Mange er begeistret for teknologien bak kryptovalutaer, og vi har vist deg hvor tidlig denne teknologien er. Selv om teknologien er spennende og tiltrekker seg betydelig interesse av store selskaper, må du vite at kryptovalutamarkedene er usedvanlig ustabile. Hvis du velger å investere i en kryptovaluta, er du bare forberedt på dette og ikke investerer penger du er ukomfortabel med å tape.

TotalCrypto er dedikert til å gi deg de mest spennende kryptovaluta-prosjektene og forklare dem på en grei måte. Våre omfattende gjennomgangsveiledninger og lommebokguider fjerner mysteriet med kryptovaluta. Vi ser frem til å se deg rundt på nettstedet vårt og håper du finner vår innsikt nyttig.

Hvis du ønsker å utdanne deg videre om blockchain og kryptovaluta, vil du kanskje også like Trade Finance Globals Blockchain Guide.