Hvorfor driver Bitcoin kryptovalutamarkedet?

Bitcoin driver kryptovalutamarkedene. Har du noen gang lagt merke til når Bitcoin er oppe, hele kryptovalutamarkedet er et hav av grønt, og når Bitcoin er nede, blir din favoritt altcoin ødelagt? TotalCrypto vil forklare hvorfor dette skjer og undersøke måter du kan tjene på det.

Hvorfor Bitcoin driver kryptovalutamarkeder?

Hovedårsaken er at de fleste altcoins ikke har en direkte pris i konvensjonell valuta. I stedet har de fleste altcoins bare en pris i Bitcoin. Bitcoins handelspar utgjør faktisk rundt 6 milliarder dollar (32%) av hele handelsvolumet for kryptovaluta hver 24. time. Dette betyr at prisen på Bitcoin har en enorm innvirkning på det samlede markedet.

Totalt Bitcoin-handelsvolum i det samlede kryptovalutamarkedet

Bilde via Coinmarketcap.com

Det er sant at noen av de større kryptovalutaene har priser i konvensjonell valuta. For eksempel kan du kjøpe Ethereum, Bitcoin Cash og Litecoin med konvensjonell valuta på Coinbase eller EOS med Korean Wan på Bithumb. Imidlertid ser de fleste handelsmenn på Bitcoin som basisvalutaen i kryptohandel, og målet er å overgå Bitcoin. BTC er fremdeles en viktig referanse for kryptoer som kan kjøpes direkte med konvensjonelle penger.

Utenom de store aktørene i kryptovalutamarkedene blir Bitcoins innvirkning på markedene sterkere. SALT er for eksempel en topp 100 kryptovaluta, og over 75% av det daglige handelsvolumet er i SALT / BTC-handelsparet. Dette betyr også at den viktigste måten å måle verdien av SALT er i Bitcoin, i stedet for i USD eller noe annet mål.

Markeder som SALT-kryptovaluta-mynt handles på

Bilde via Coinmarketcap.com

Den samme historien gjelder for andre topp 100 kryptovalutaer som ikke er store aktører som er oppført på slike som Coinbase. Disse kryptoene har ikke en direkte USD-pris, og de har bare en direkte pris i Bitcoin. Å vite dette, er det kanskje ikke rart at prisen på disse kryptovalutaene er drevet av prisen på Bitcoin.

Kryptovalutaer priset i Bitcoin? Men jeg ser priser i USD hele tiden.

Ja, du vil se USD-priser for hver kryptovaluta på nettsteder som TotalCrypto.io eller Coinmarketcap.com. Trikset er å forstå hvordan disse prisene beregnes.

Hver gang du ser en pris for en kryptovaluta som Basic Attention Token, vil myntens USD-pris bli beregnet ved å konvertere Bitcoin-prisen til USD. For eksempel:

Basic Attention Token (BAT) kryptokurverpris i Bitcoin

Bilde via Coinmarketcap.com

Du kan se at BAT-prisen er 0,00004731 Bitcoin.

Prisen på Bitcoin i skrivende stund er 8 318,88 dollar.

Bitcoin-pris USD på Coinmarketcap.com

Bilde via Coinmarketcap.com

$ 8318,88 * 0,00004731 = $ 0,393 (USD-prisen du ser Basic Attention Token sitert ovenfor).

De fleste er vant til å prise ting i USD. Det du trenger å vite er at de fleste kryptovalutaer ikke har noen direkte amerikansk pris og er priset i Bitcoin i stedet. Dette er en viktig årsak til at Bitcoin-prisen har en slik innvirkning på kryptovalutamarkedene.

Bitcoin: Gateway Into The Cryptocurrency Markets

Bitcoin er det største merkevaren i kryptovaluta. Faktisk har de fleste vanlige mennesker bare hørt om Bitcoin og er ikke engang klar over kryptoer som Ethereum. Resultatet er at nykommere på markedet vanligvis begynner med å kjøpe Bitcoin og finne ut om andre altcoins senere.

Ja, du kan kjøpe Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin og Ethereum med konvensjonelle penger. Men hvis du vil kjøpe annen kryptovaluta, er sjansen stor for at du vil bruke Bitcoin til å kjøpe dem. Å kjøpe andre kryptovalutaer er faktisk Bitcoins viktigste funksjon akkurat nå, og dette kan sees på hvor dominerende det er i 24-timers handelsvolum.

Enkelt sagt er Bitcoin fortsatt den viktigste inngangsporten til kryptovalutamarkedene. Det er vanligvis de første kryptoinvestorene som kjøper og er den mest brukte metoden for å kjøpe andre mer eksotiske kryptovalutaer. I tillegg måler handelsmenn vanligvis gevinster og tap i Bitcoin, i stedet for USD. Hvorfor gjør de dette? En handelsmann må overgå markedet for å bli ansett som vellykket. Hvis Bitcoin øker med 200% og handelsmannen returnerer bare 100% i USD-verdi, har de virkelig gjort det bra? Svaret er nei, den næringsdrivende ville ha fått betydelig bedre avkastning ved å bare kjøpe og holde Bitcoin; handel mistet faktisk pengene. Dette er grunnen til at Bitcoin ofte blir sett på som et handelsbenchmark å overgå.

Det du trenger å vite er at Bitcoin er sterkt sammenvevd med hele kryptovalutamarkedet, og dette er en nøkkelfaktor som fører til kryptomarkedsføring etter Bitcoin.

Bitcoin som den sikre havnekryptovalutaen

Markeder for kryptovaluta er ustabile. Det kan være overraskende å vite at Bitcoin ofte blir sett på som en trygg havnemynt i tider med ustabilitet på markedet. Som beskrevet tidligere, vil handelsmenn overgå Bitcoin. Å holde Bitcoin betyr at en næringsdrivende eier samme mengde Bitcoin i dag som de vil gjøre om noen måneder, og det er derfor Bitcoin ofte brukes som en kryptovaluta. Trenger du bevis? Den enkleste måten å vise dette fenomenet på er å se på det samlede markedsverdi for kryptovaluta og sammenligne det med Bitcoin-dominansdiagrammet. For de som ikke vet:

  • Total markedsverdi er en måte å måle den totale verdsettelsen av hele kryptovalutamarkedet. Det beregnes ved å legge til markedsverdiene for hver kryptovaluta sammen. Hver enkelt kryptovaluta beregner markedsverdien ved hjelp av formelen: pris * myntforsyning = myntmarkedsverdi.
  • Bitcoin dominans er andelen av hele kryptovalutamarkedet eid av Bitcoin. For eksempel, hvis den totale markedsverdi for kryptovaluta var 500 milliarder dollar og bitcoin alene hadde en markedsverdi på 250 milliarder dollar, ville Bitcoin-dominansen være 50%.

Du kan se fra grafen nedenfor at markedsverdi for kryptovaluta toppet seg tidlig i januar 2018.

Totalt markedsverdi for kryptovaluta fra Coinmarketcap.com

Bildekreditt: CoinMarketCap.com

I januar 2018 kan du også se at Bitcoin-dominansen var på den laveste prosentandelen for året. Du bør også kunne se at de to grafene er nesten nøyaktig omvendt av hverandre.

Bitcoin Dominance-diagram fra Coinmarketcap.com

Bildekreditt: CoinMarketCap.com

Hvorfor er det et omvendt forhold mellom Bitcoin Dominance & Samlet Crypto Market Cap?

Enkelt sagt, når det samlede kryptovalutamarkedet skal opp, er det mer risikotaking. Investorer ser på Bitcoin og tror at de kan se Bitcoins prisøkning fra $ 10.000 nå til den tidligere tidenes høyeste verdi på $ 20.000. Å doble pengene dine er ikke dårlig, men vil ikke gjøre deg rik. I stedet, når investorer føler seg bullish om kryptomarkedet, ser de ut til å få større avkastning ved å kjøpe altcoins. I stedet for å se etter å få en 100% gevinst i Bitcoin, kan investorer se på altcoins som Ripple og tenke:

  • XRP er nå priset til 70 cent.
  • For 4 måneder siden ble den priset til $ 3,84 per token.
  • Ripple må få 450% fra den nåværende prisen for å nå den forrige tidenes høyeste.
  • En potensiell 450% gevinst er bedre enn 100%. Så å investere i altcoins er veien videre.

Dette er hovedårsaken til at altcoins stiger raskere enn Bitcoin når den samlede markedsverdi for kryptovaluta øker. Investorer er rett og slett lykkeligere med å ta større risiko i et stigende kryptovalutamarked. Omvendt, når kryptomarkedet faller fra høyeste tid, beskytter handelsmenn vanligvis gevinsten ved å konvertere dem til Bitcoin eller konvensjonell valuta. Dette er grunnen til at Bitcoin faller mindre enn altcoins når det samlede kryptovalutamarkedet går ned.

Fortsatt ikke overbevist om økt risikotaking når kryptovalutamarkedet skal opp? Vel, første mynttilbud blir ofte sett på som den mest risikable typen kryptovaluta-investering. Tross alt har de fleste ICO-er bare en ide. Det er ikke mye av en hemmelighet at kryptovalutahypen nådde all-time highs i desember 2017, omtrent samtidig som midler som ble samlet inn gjennom ICOs toppet seg.

Kryptovaluta-diagram: ICO-midler samlet inn etter måned i 2017

Bildekreditt: www.coinschedule.com

Hvordan kan du dra nytte av alt dette?

Når Bitcoin-dominansen er lav og det samlede kryptovalutamarkedet er høyt, kan det være lurt å konvertere noen av altcoin-posisjonene dine til Bitcoin eller konvensjonell valuta. I dette stadiet med økt risikotaking i markedet, er det sannsynligvis en god ide å låse inn noe overskudd og begynne å ta risiko utenfor bordet..

Når Bitcoin-dominansen er lav og den samlede markedsverdi for kryptovaluta har tatt en tumbling, kan det være lurt å begynne å konvertere noe av Bitcoin til altcoin-posisjoner. Ved å gjøre dette posisjonerer du kryptovalutaporteføljen din for å dra nytte av en altcoin-kjøring og den økende altcoin-verdsettelsen sammenlignet med Bitcoin.

Disse forskjellige strategiene er absolutt verdt å vurdere og har fordeler i forhold til den konvensjonelle HODL-strategien så mange investorer tar. Tross alt er den mest lønnsomme strategien generelt funnet ved å gjøre det motsatte av alle.

Konklusjon

Der har du det, en grunnleggende forklaring på hvorfor Bitcoin driver kryptovalutamarkedene. TotalCrypto-teamet håper at denne artikkelen har ryddet opp noe av mysteriet rundt dette emnet. Det er et komplekst område og kan absolutt endres ettersom flere og flere kryptokurver blir tilgjengelige på børser som aksepterer konvensjonelle valutainnskudd (som Coinbase).

Husk at TotalCrypto-teamet er her for å hjelpe deg med å navigere i kryptovalutamarkedene. Vi bruker hver dag på å analysere kryptovalutamarkedene for å dele vår innsikt med deg. Høres interessant ut? Å abonnere på TotalCryptos ukentlige nyhetsbrev er absolutt ikke en dårlig idé.