Security vs Utility Tokens: Er det en vinner?

Nye bølger av teknologi får fart, og en er spesielt sikkerhetstokenbevegelsen. Hvis du til og med er eksternt kjent med blockchain-bransjen, har du mest sannsynlig hørt om ICO-er (første mynttilbud), som var raseri gjennom 2017 og 2018, og samlet inn over 10 milliarder dollar i de to årene. Dessverre ble ICO-bevegelsen også fylt med en stor mengde sprøytenarkoman, noe som resulterte i uferdige prosjekter, svindlere og skuffede investorer. Noen prosjekteiere stakk til og med med midler, noe som førte til at investorene hadde et totalt tap, med lite juridiske konsekvenser. Men, Det ser ut til at vi har en løsning nå – sikkerhetstoken-tilbud (STO-er), som forventes å være en hit gjennom hele 2019.

Mot slutten av denne artikkelen vil du:

  • Forstå forskjellen mellom verktøy-tokens og sikkerhetstokener fra tekniske, økonomiske og regulatoriske synspunkter
  • Bli kjent med min mening om fremtiden for kryptovalutas tilbud
  • Vet hvordan du kan holde deg oppdatert med de nyeste STO-ene

La oss dykke inn.

Utility Tokens Explained Simply

Et verktøy token er et token utstedt gjennom første mynttilbud. Kort sagt, de første mynttilbudene er en innsamlingsmekanisme som brukes av prosjekter for å finansiere deres forretnings- og utviklingsarbeid ved å selge tokens.

ICO-midler samlet inn 2017 mot 2018

Kilde: icodata.io

Utility tokens er ment å gi verktøy, noe som betyr at sett fra et juridisk og forretningsmessig synspunkt selges ikke verktøytegn med forventning om fortjeneste. Bruk av verktøy-tokens kan være for kjøpsrabatter, prioritering av støtte, prioritet for å få tilgang til nye funksjoner og andre.

Problemene med ICO

Hva historien har vist, er at i mange tilfeller disse verktøy tokens solgt av ICO ga ikke mye verktøy i det hele tatt.

Så hvorfor kjøpte investorer seg inn i ICO? Vel, investorer kjøpte tokens med forventning om at tokens ble notert på en børs, økning i pris, og som et resultat håpet de å tjene penger.

Det er her ting blir stygge; investorer og regulatorer er ikke på samme side. Bedrifter selger (offisielt) ikke lønnsomme eiendeler, mens folk kjøper dem for potensiell fortjeneste. Årsaken til dette er at, merkelig nok, noen mennesker tjente mye penger på å investere i disse tokens. Men med mindre du forstår noe grunnleggende investeringsstrategier for kryptovaluta, det er stort sett trekningen.

For å gjenta, selv om tokenet skulle ha et iboende verktøy i applikasjonen, hadde de fleste verktøy-tokens ikke noen åpenbar brukssak (verktøy) for virksomheten, som la investorer sitte igjen med ubrukelige tokens.  

ICO suksessrate diagram

Disse tokens er bare spekulative og bør bare kjøpes hvis du planlegger å bruke prosjektets programvare eller produkt. Ellers spiller du på tokens prisøkning, som er helt atskilt fra suksessen til virksomheten. Verktøytokens gir ikke eierne i selskapet til innehavere, utbetaler ikke utbytte til investorer og anses ikke juridisk sett som et verdipapir, noe som bringer oss til vårt neste punkt.

Hva er en sikkerhet??

Et verdipapir er et fungibelt finansielt instrument (som aksje) som selges til investorer. Investorer kjøper denne sikkerhet med forventning om å få avkastning på investeringen fra selskapets suksess, for eksempel å investere i et selskap og motta aksjer. Verdipapirer er bundet av regulatoriske regler og forpliktelser overfor sine investorer, mens verktøytegn fra ICO er unntatt fra disse reglene.

Det er en kjent test kalt Howey Test utviklet på 1940-tallet for å definere om en investeringskontrakt er et verdipapir eller ikke. Det er mange uklare linjer som definerer hva som gjør en eiendel til et verdipapir, og selv i dag er noen ting oppe til debatt, spesielt i kryptovalutamarkedet. Samlet sett, hvis investorer investerer for å tjene penger, kan det veldig godt være en sikkerhet.

Så, hva er et sikkerhetstoken?

EN sikkerhetstoken er en tokenisert sikkerhet. Virker opplagt, men hva betyr det egentlig?

Vel, i motsetning til et verktøy token, investerer du direkte i selskapet eller selskapets eiendeler. Dette betyr at akkurat som å investere i offentlige aksjer, kan du være berettiget til å motta utbytte, inntektsandel på fortjeneste, eller deleie i selskapet som kan omfatte stemmerett.

I tillegg må prosjekter som ønsker å utstede sine egne sikkerhetstokener regulere med myndighetene akkurat som alle tradisjonelle selskaper måtte. Dette betyr at de kanskje ikke kan akseptere investeringer fra alle investorer, kan ha et minimumskrav for beløp å investere, og vil kreve at alle investorer gjennomgår en KYC / AML-prosess..

Målet med STO-er er å gi investorer trygghet i at disse prosjektene, i motsetning til ICO-prosjekter, er bevisste på regelverk og er forpliktet til å oppdatere sine kunder på inntekt og betale utbytte tilsvarende.

STO-statistikk 2019

Kilde: inwara.com

Det fine med blockchain-teknologien er at vi kan automatisere visse funksjoner for å tilby et mer flytende økosystem for handel. Disse sikkerhetstokenene er tokeniserte eiendeler som har bekreftet eierskap av investorer i blockchain. Alt token eierskap, KYC / AML regler og mer er vanligvis programmert i token og / eller relaterte smarte kontrakter. Det er ganske sprøtt.

Dette betyr at mens to enkeltpersoner kan bytte verktøy tokens mellom hverandre, kan et sikkerhetstoken mellom to parter mislykkes hvis en av investorene svikter KYC / AML eller andre regler, som er programmert inn i systemet. Det kan også være en hvitliste over tillatte adresser som en smart kontrakt sjekker mot for å være sikker på at tokenet kan sendes til mottakeren.

Eksempler på STO kan være ethvert selskap som du ser på aksjemarkedet, i tillegg til eiendomsstøttede selskaper, gull- og varebaserte selskaper og mer. Noen prosjekter lanserer en STO med sikkerhet som støttes av masternode eller stakingstjenester utført av firmaet. Når de tjener på å investere sikkert, får du en del av kaken!

Vil STO-er gjøre ICO-er foreldet?

Etter min mening, nei. Det er noen gyldige brukstilfeller for verktøy-tokens, spesielt hvis folk er komfortable med å investere i token for dets nytte. Lojalitetsprogrammer, rabatter på kjøp og prioritet for støtte er alle gyldige brukssaker for verktøytegn.

sikkerhet token vs verktøyet token sammenligning

Kilde: hackernoon.com

Overraskende nok tror jeg at verktøy-tokens og sikkerhetstokener kan utfylle hverandre veldig bra. For eksempel kan et prosjekt utstede sikkerhetstokener, i tillegg til å gi gratis verktøystokener til alle innehavere av sikkerhetstoken. Hvis en eiendomsstøttet STO utsteder sikkerhetsmerker, kan de kanskje også gi gratis verktøymerker til alle innehavere som gir dem prioritetsstøtte eller tilgang til visse funksjoner på plattformen. Poenget her er at verktøy-tokens kan ytterligere stimulere og legge til den generelle opplevelsen som bedriftene kan tilby.

Hvor kan jeg holde meg oppdatert om de siste STO-ene?

Disse tingene er nye, så det er ikke så mange ressurser ennå, men Jeg anbefaler å sjekke ut Security Token Network. De har en fantastisk liste over STOs kommende og aktive STOer, i tillegg til pedagogiske artikler og aktuelle hendelser i bransjen. Jeg anbefaler på det sterkeste å sjekke dem ut for å bli kjent med hvilke typer selskaper som lanserer STO-er, og bli kjent med bransjen.