Slutten av linjen for stabile mynter og online kryptobetalingsprosessorer?

Nimiq, et forstyrrende prosjekt i Blockchain, har laget tegningen for å lage fiat valuta (USD, EUR, etc) blockchain-kompatibel. Det muliggjør sømløs verdiutveksling mellom krypto og det tradisjonelle banksystemet.

Nimiqs nye tilnærming gjør at fiat oppfører seg som om det var et symbol på en blockchain, noe som betyr at en kryptoholder kan selge myntene sine direkte til en fiat-bankkontoinnehaver og omvendt. Overføringen skjer uten at en eneste, sentralisert mellommann (som en sentral- eller betalingsbehandler) kontrollerer de to eiendelene som byttes ut, og uten at de private nøklene til kryptoaktiva noen gang blir betrodd en tredjepart.

Dette har potensialet til eliminere unødvendige mellommenn for både selgere og kryptoholdere f.eks. betalingsbehandlere (som Simplex) som vanligvis tar opptil 5% på transaksjoner. Ved å koble kryptoposisjonene nærmere til fiat, fjerner det et betydelig antall brukstilfeller for stabile mynter som Tether.

Nimiq prøver å endre hvordan folk får pengene sine inn og ut av kryptomarkeder ved å fjerne komplikasjonene som for tiden fungerer som en betydelig barriere for adopsjon av massekrypto.

Bransjer satt for forstyrrelse

Stabile mynter, med en kumulativ verdi på 2,8 milliarder dollar, kan bli forstyrret siden en av deres viktigste bruksområder er å gi en enkel måte for kryptovalutaeiere å sikre seg mot volatiliteten i kryptomarkeder ved å kjøpe stabile mynter (som prøver å replikere dollarens verdi). I stedet for å måtte stole på ureviderte stabile mynter, kunne kryptoholdere enkelt flytte penger mellom krypto og ekte fiat.

I følge TABB-gruppens forskning er det OTC-kryptomarkedet tre ganger større enn valutamarkedet og opererer ved å matche store kryptoholdere med fiat-kjøpere. OTC-markeder kan før eller siden bli betydelig utfordret av denne effektive og praktiske løsningen.

Kryptobetalingsbehandling for online-selgere er et annet område som kan revolusjoneres. Ved å binde direkte i desentraliserte sentraler kan tredjeparts forvaringsprosessorer elimineres. Bransjeaktører som BitPay som nylig hevet $ 72,5 millioner kan møte betydelige forstyrrelser.

Ytterligere detaljer inkludert planlagt go-live estimat er publisert på Medium.

Team Nimiq implementerer tegningen i samarbeid med WEG Bank AG (der Litecoin og TokenPay hver holder a innsats) og utveksling av kryptokurrency ikke Agora. Handel, ledet av Forbes ‘30 Under 30 ’listeprodusent Reto Trinkler. Dette er spesielt banebrytende, da det er en av de første anledninger hvor en tradisjonell bankinstitusjon har vist at den tar sikte på å revolusjonere måten bankene håndterer kryptovaluta på..

Tegningen fungerer uten å utstede eller bruke en stabil mynt og tillater det selve euroen (USD osv.) for å oppføre seg som om det var et symbol på en blockchain. Den er drevet av Nimiq OASIS (Openn ENsett Swap Jeginteraksjon Scheme), som er mellomlagsløsningen som forbinder Agora Trade med WEG Bank og muliggjør krypto til fiat-handler.

Potensialet til Nimiq OASIS er vidtrekkende og visjonen er å tillate andre banker, børser, fiat- og kryptovalutaer å integrere seg i fremtiden. Dette vil gjøre enda flere kryptovaluta-brukere og finansinstitusjoner i stand til å redusere bruken av kryptobetalingsprosessorer og enkelt overføre verdi mellom de to økosystemene.

Team Nimiqs partnere kom med følgende kommentarer til samarbeidet:

WEG bank AG-logo

Matthias von Hauff, Konsernsjef i WEG Bank AG:

“I løpet av de siste 12 månedene har vi sett på forskjellige måter å utvide kjernebankaktivitetene våre inn i blockchain-samfunnet. Med Nimiq har vi kunnet utvikle ikke bare et landemerke for betalingsgrensesnitt som har potensial til å revolusjonere måten vi håndterer kryptovalutaer på, men også et innovativt og kraftig partnerskap. “

Agora Trade-logo

Reto Trinkler, Medstifter av Agora Trade:

Overregulering og mangel på innovasjon fører til utvikling av depotbørs og finansielle mellommenn som stablecoins. Ved å kombinere et brukervennlig betalingstoken, en ikke-depotbørs og en innovativ fiat-bank, går vi tilbake til hjertet av det blockchain handler om; Selv suverenitet og fjerning av unødvendige mellommenn.

Ansvarsfraskrivelse: Forfatteren har noen NIM i porteføljen og blir kompensert i en langsiktig uavhengig konsulentkapasitet av Nimiq. Denne artikkelen må ikke tolkes som investeringsråd. Gjør alltid din egen undersøkelse.