Kan kryptovaluta virkelig gjøre verden til et bedre sted?

Er Cryptocurrency et sosialt onde? Eller kan det være en kraft for positiv global endring? Hvis vi skal tro noe av fortellingen fra det vanlige mediet, handler kryptovaluta rett og slett om Bitcoin, og det er prisen. Det handler om menn som sitter hjemme i pyjamas, og lover familiene deres at de blir millionærer, ødelegger livet til de rundt dem, mens de ikke bidrar med noe til verden.

I denne artikkelen vil vi ta en titt på noen svært ambisiøse kryptokurrencyprosjekter og se hvorfor politikerne og de vanlige mediene bør gi kryptomarkedet mer kreditt. Vi ønsker å fjerne myten om at alle kryptovaluta-prosjekter bare handler om å tjene raske og raske penger. Kryptovalutamarkedene er innovative og mange av disse prosjektene tar sikte på å skape sosialt gode.

Denne artikkelen er ikke ment å være motpropaganda på vegne av kryptovalutamarkedet. Vi ønsker bare å oppgi fakta, slik at du kan danne deg en egen mening.

Synspunkter utenfor kryptovalutamarkedene

Utenom kryptoindustrien kan vi dele kryptovaluta-kommentatorer i tre forskjellige grupper:

 1. Negative synspunkter mot krypto på den politiske arenaen.
 2. Positive synspunkter på kryptovaluta i politikken.
 3. Vanlige medier.

Alle de tre aktørene er eksepsjonelt viktige når det gjelder å forme opinionen på Cryptocurrency-markeder. Spesielt politikere har betydelig makt når det gjelder regulering av rommet.

Vi vil først undersøke hver av disse gruppens tanker om krypto, før vi undersøker det sosiale godet som kryptovaluta kan bringe til verden.

Negative synspunkter på kryptovaluta i politikken

Den 14. mars 2018 holdt den amerikanske underkomiteen for kapitalmarkeder, verdipapirer og investeringer en komité for å diskutere kryptovaluta. Brad Sherman talte til komiteen på vegne av banker. Vi tror at han gjør en god jobb med å oppsummere alle de negative synspunktene på kryptokurver på den politiske arenaen. Sherman hadde følgende å si om kryptovalutaer:

“Kryptovaluta er en crock. Hvilken sosial fordel gir de? Vel … de tillater noen titalls menn i distriktet mitt å sitte i pyjamasen på sofaen hele dagen og fortelle konene sine at de kommer til å bli millionærer. ”

“De hjelper terrorister … og kriminelle med å flytte penger rundt i verden. De hjelper skatteunndragere. De hjelper oppstartsbedrifter med å begå svindel, tar pengene og 1% av tiden de faktisk lager en nyttig virksomhet. Men igjen … Jeg tør påstå at noen små prosent av all tyveri og kriminalitet hjelper med å finansiere noe som viser seg å være nyttig. “

“Det skader den amerikanske regjeringen på to måter, vår styre… Evnen til å ha dollaren det viktigste middel for internasjonal finans, er det som har lagt grunnlaget for vår evne til å innføre sanksjoner og stoppe skattesnak og videre når vi får folk til å ta risiko, vi oppfordrer ikke til å spille. Vi oppfordrer til investeringer i realøkonomien.

Men når du kjøper en Bitcoin, finansierer du en ny fabrikk? Nei. Ditt pengespill på verdien uten sosial fordel. Nå vet jeg, litt … Errr … at disse kryptovalutaene er populære. de er populære blant gutter som vil sitte i pyjamasen og fortelle konene sine at de kommer til å bli millionærer. Og de er populære blant de som har lest Atlas Shrugged og Fountainhead og mener at dette er de nye kanonene … de nye guddommelig inspirerte dokumentene i vår tid. Men de er skadelige og de er skadelige på en annen måte, og det er synerage. Er fordelen den amerikanske regjeringen får ved å utstede valuta. Det er flottøren, det er det faktum at vi ikke betaler renter på nyopprettede dollar. Vi mister det også. ”

Du har kanskje lest Mr Shermans uttalelse og nikket godkjent eller ristet på hodet og trodde at han tok feil. Uansett er det alltid bra å ha et åpent sinn og ha et informert synspunkt.

Sherman avslører sine tanker om kryptokurver i den amerikanske underkomiteen for kapitalmarkeder, verdipapirer og investeringer.

Positive synspunkter på kryptovaluta i politikk

18. mars 2018 uttalte Financial Stability Board (som ble ledet av Bank of England Governor Mark Carney) at “FSBs første vurdering er at kryptoaktiva ikke utgjør noen risiko for global finansiell stabilitet på dette tidspunktet.”

Styrelederen for US Commodity Futures Trading Commission avga en uttalelse til senatets bankkomité 6. februar 2018. Uttalelsen avslørte at CFTC ville ta en “gjør ingen skade” -tilnærming når det gjaldt regulering av kryptovaluta. J. Christopher Giancarlo fortsatte med å si at dette er en “ny digital æra” for finansmarkedene, og at kryptokurver har resultert i et “paradigmeskifte” i hvordan verden ser på betalinger og økonomiske prosesser. Han sa videre at å ignorere slik innovasjon “ikke vil få dem til å forsvinne, og det er heller ikke et ansvarlig regulatorisk svar.”

Mr Rounds spurte deretter om Bitcoin var “En vare? Eller er de en sikkerhet? Eller er de begge? ” Giancarlo forklarte at Bitcoin har egenskaper ved flere forskjellige ting. Han fortsetter med å si:

“Min 30 år gamle niese, som har kjøpt Bitcoin for mange år siden, og hun er en HODL. Hun sier at jeg skal eie det, jeg vet ikke hva som kommer til å bli av det. Men jeg vil henge med på det. Hun er ikke svindler eller manipulator, hun er bare et barn og tror på det, og jeg var fascinert med å snakke med henne. Jeg tror hun representerer mange mennesker som tror det er noe i dette, jeg vil holde fast i det. I den posten, fra vårt synspunkt, er det en vare. “

I politikken er det veldig klart at noen ser verdi i at innovasjonen skjer i kryptovalutaområdet. Herr Giancarlo gjør det veldig klart at bare fordi niesen hans har Bitcoin, skal hun ikke kalles en manipulator eller svindler. Ærlige “barn” som bare tror på Bitcoin, bør ikke svertes med samme børste som terrorister eller svindlere.

Kanskje du er uenig. Men mange av dere vil sannsynligvis kjenne ærlige, hardtarbeidende mennesker som eier Bitcoin. Bare vær oppmerksom på at hvis du tror at alle bitcoin-eiere er svindlere eller terrorister, at du sannsynligvis gir denne etiketten til noen du kjenner.

Christopher Giancarlo forklarer hvordan ikke alle Bitcoin-innehavere er svindlere for den amerikanske senatkomiteen for bank.

Cryptocurrency og Mainstream Media

Mye vanlige medierapporteringer ser ut til å bli ledet av hva det vil få mange klikk eller visninger. Derfor er det forståelig at mye av rapporteringen om kryptovaluta er:

 1. Bitcoin er død.
 2. Bitcoin treffer et nytt all time high. Eller her er guiden vår for å kjøpe Ripple til $ 3 per token.

I begge situasjoner vil nyhetsbutikker få stor interesse for historiene sine. Vi må imidlertid være klar over at dette er deres forretningsmodell, og media kan ikke forventes å ha detaljert kunnskap om kryptovalutaer. Deres jobb er å bare rapportere nyheter og historier som vil få stor interesse fra allmennheten. Vi må akseptere at clickbait-titler og publisering av ekstreme historier er kostnaden for ‘gratis’ nyheter.

Ettersom allmennheten bruker dette mediet, er alt vi kan gjøre å være klar over agendaen til nyhetskanalene. Hvis noen skyld skal rettes mot media, er det sannsynligvis at selv om deres inntektsmodeller stimulerer dem til å skape oppsiktsvekkende historier, kan de gi mer dekning til fortalere for kryptovaluta for å gi publikum et mer balansert synspunkt..

Politikere og vanlige medier ser ut til å være besatt av Bitcoin

Vi kan ikke benekte at det er bekymringer for kryptovaluta når det gjelder å bli brukt som et middel til å finansiere terrorisme, hvitvaskere penger eller unngå skatt. Dårlige mennesker vil alltid bruke verktøy for å tjene sine ulovlige formål. Imidlertid bruker kriminelle sannsynligvis amerikanske dollar mer enn Bitcoin eller annen kryptovaluta for å finansiere deres kriminelle innsats. Dette poenget blir ofte glemt av kritikere av kryptovaluta.

Politikere og vanlige medier har en ting til felles: De fokuserer overveiende på Bitcoin. Vi er sikre på at folk flest ikke en gang vil være klar over at Bitcoin bare står for 44% av det totale kryptovalutamarkedet, og at dette tallet har vært så lavt som 32,5%. Hva dette betyr er at det er 100 milliarder dollar i verdsettelse i andre kryptovaluta-prosjekter enn Bitcoin.

Innovasjonen i Bitcoin er bare toppen av isfjellet når det gjelder kryptovaluta. Vi tror at hvis mer dekning ble gitt til andre prosjekter i kryptovaluta, ville det være mer anerkjennelse for innovasjonen som skjer i rommet.

Hvordan kryptovaluta-teknologi kan skape gode ting i verden

Mye har blitt skrevet om kryptokurrencypriser eller Bitcoins død. Det er nesten som det eneste som betyr noe er prisen på kryptovaluta. Vi er sikre på at grunnleggerne av mange kryptovaluta-prosjekter er forferdet av denne ideen.

Det mange ikke vet er at det er mange eksepsjonelt talentfulle mennesker i kryptovalutaområdet. Disse menneskene jobber med den nyeste teknologien og prøver å løse problemer i den virkelige verden.

Bitcoin steg ut av asken fra finanskrisen i 2008 og har gitt verdens blockchain-teknologi. Enkelt sagt skaper dette en offentlig hovedbok for transaksjoner og fjerner behovet for en mellommann for å verifisere transaksjonen. Å kutte mellomledd sparer kostnader og en offentlig hovedbok betyr at transaksjoner kan poliseres. Det er også en rekke forretningsfordeler av kryptovaluta. 

Bitcoin gjør det mulig for folk å fritt handle verdier over hele verden. I den utviklede verden kan vi ta dette for gitt. Det mange ikke vet er at av de 7,6 milliarder menneskene på planeten, 2 milliarder er uten bank. Før Bitcoin var det eneste alternativet som var åpent for økonomiske migranter, å bruke dyre pengeoverføringstjenester som Western Money Union. Bitcoin gir disse menneskene et alternativ.

Ethereums innovasjon innen smarte kontrakter har gått lenger for å kutte ut mellommenn. Smarte kontrakter har muliggjort utveksling av eiendeler uten tilsyn av en dyr tredjepart. Denne innovasjonen har virkelig potensialet til å endre livet til mange mennesker til det bedre.

Vi vil gå over 5 kryptovaluta-prosjekter som prøver å gjøre verden til et bedre sted. Det er på deg å ta din egen beslutning om kryptovaluta kan gi et positivt bidrag til verden.

Gjør teknologiprosjekter i kryptovaluta verden til et bedre sted?

5 Cryptocurrency-prosjekter som endrer verden positivt

Vi har satt sammen en liste over 5 imponerende kryptovalutaer som prøver å dra nytte av verden ved å bruke teknologi som et middel for progressiv endring og fremgang..

PowerLedger – Cryptocurrency-prosjektet som tar fornybar energi

Power Ledger-kryptovaluta-logo

Prosjekt Type: PowerLedger har skapt en peer-to-peer-markedsplass for fornybar energi.

Den sosiale problemhåndboken takler

Dessverre er de fleste forskere enige om at vår forbrenning av fossile brensler de siste 140 årene har ført til betydelige klimaendringer. Advarselsskiltene blinker overalt, med NASA-rapportering:

 • Karbondioksidnivåer opp til 407,61 deler per million.
 • Den globale temperaturen har økt 1,8 ° F siden 1880.
 • Arktisk is er nede med 13,2% per tiår.
 • Landisen er ned 286 gigaton per år.
 • Havnivået stiger 3,2 mm per år.

I løpet av jordens livssyklus har det vært 5 masseutryddelseshendelser; en kjent var utryddelsen av dinosaurene. Forskere har advart oss om at mennesker har skapt en sjette masseutryddelsesbegivenhet gjennom biologisk utslettelse og global oppvarming har spilt en viktig rolle i dette.  

Dette er ikke alt undergang og dysterhet; det er ikke for sent for oss å snu disse trendene og for oss å ta ansvaret for å være voktere av planeten. En del av løsningen er å forbrenne færre fossile brensler og erstatte dette med fornybar energi.

Om PowerLedger-prosjektet

PowerLedger er et kryptokurrencyprosjekt som har skapt en peer-to-peer-markedsplass for fornybar energi. Det oppmuntrer folk til å produsere ren energi ved å kutte ut energiselskaper og øke belønningen for enkeltpersoner som produserer fornybar energi.

Powerleger utnytter blockchain-teknologi ved å bruke den til å spore hver eneste del strøm som går gjennom systemet. Sporingen starter når energien produseres og slutter når den enten selges eller brukes.

Produsenter av fornybar energi kan nå selge direkte til kjøper og få en bedre pris. Brukere av PoweLedger nyter også de gjennomsiktige markedene for fornybar energi, automatisering og kontrollerbare transaksjoner.

Prosjektet har støtte fra Australsk regjering som delvis finansierte Power Ledger med et bidrag på 8 millioner dollar. Medstifter av PowerLedger, Jemma Green, hadde følgende å si om den australske regjeringens støtte:

“Vi er veldig glade for å se den føderale regjeringen som støtter australsk innovasjon, og å anerkjenne rollen som blockchain potensielt kan spille for mer elastiske og effektive økosystemer”

PowerLedger har også inngått et samarbeid med den thailandske regjeringen støttet selskap med fornybar energi BCPG for å bringe peer to peer trading av fornybar energi til Thailand. Prosjektet gir allerede bølger og ser ut til å gå fra styrke til styrke i fremtiden.

Globale problemer krever globale løsninger, og det er akkurat det PowerLedger prøver å gjøre. Det er opp til deg å bestemme om dette er en verdig innsats, og om det genereres noen sosial fordel.

Offisiell video for kraftbok

Wabi – Kryptovalutaen som tar på seg forfalskere

Prosjektype: Wabi har laget et system for å spore varer og produkter i hele forsyningskjeden, slik at produktets ekthet kan verifiseres.

Det sosiale problemet Wabi takler

Det er over 460 milliarder dollar i forfalskede varer som sirkulerer verdensøkonomien. Dette skaper åpenbart et betydelig inntektstap for ekte produktprodusenter. Mange mennesker vil ikke ha innvendinger mot ting som falske håndvesker i seg selv, men selv disse produktene lages ofte under forferdelige og utnyttende forhold.

Mange er ikke klar over andre produkter som ofte er falske. Wabi ble født av opprøret og skadet det forfalsket babymelk spredt over Kina i 2008. Forfalskningene tilførte en giftig industriell forbindelse i melk av babyen og dette førte til 6 spedbarnsdødsfall, 54 000 spedbarnsinnleggelser og rapporterte 300 000 spedbarnsofre.

I Kina selges mange falske varer som ekte varer, og mange ganger tror butikkene selv at de selger originalen. Problemet er at forsyningskjeden er kompromittert, og folk kan ikke verifisere om et produkt er ekte eller ikke.

Andre tilfeller inkluderer en kinesisk gjeng som selger falsk medisin til sykehus. Forfalskede produkter inkluderte ting som sårt trengte kreftbehandlinger. De fleste er ikke klar over omfanget og skade på forfalskning kan forårsake, men vi håper du har en rimelig forståelse av problemet.

Om Wabi-prosjektet

Wabi handler om integritet i forsyningskjeden. Dette betyr at en kunde i butikken kan være trygg på at produktet de henter i en butikk faktisk kommer fra den offisielle produsenten og ikke er forfalsket.

Fordi Blockchain oppretter en offentlig reskontro som ikke kan endres, er den veldig godt egnet til å verifisere forsyningskjeder. Wabi kobler fysiske varer og digitale eiendeler, sporer deretter dette på blockchain i en offentlig tilgjengelig post og gjør alt til en akseptabel kostnad.

Wabi brukte også mye tid på å utvikle en sikker, fysisk etikett som tåler transportens påkjenninger, og som lett kan identifiseres som å bli tuklet med hvis en forfalskning prøvde å kompromittere produktet. Etiketten blir lagt til produkter så snart de er opprettet i produsentens fabrikk og inkluderer data som en unik kryptert ID, stedsdata og produktkode.

Shoppere kan bare laste ned en APP fra Apple App Store eller Google Play og deretter skanne QR-koden på Wabi-etiketten. All informasjonen på etiketten vil da være synlig for kunden som deretter kan avgjøre om produktet i hendene deres er forfalsket eller ikke. Appen vil faktisk gi kunden en advarsel hvis dataene på etiketten ikke samsvarer med postene Wabi har.

Bitcoin har gitt oss teknologien til å bygge systemer for forhåpentligvis å negere profittinsentivet til forfalskede produkter og forhåpentligvis forhindre gjentakelser av den kinesiske babymelkskandalen..

Hva den kinesiske offentligheten synes om Wabi-forfalskningsløsningen.

MedicalChain – Kryptovalutaen som prøver å gjøre helsevesenet bedre

Medicalchain kryptovaluta-logo

Prosjektype: lagre nøyaktige helseposter.

Det sosiale problemet MedicalChain takler

Tidlig på 2000-tallet ga den britiske regjeringen grønt lys for etableringen av et enhetlig pasientjournalsystem. Ideen var enkel: å digitalisere og sentralisere pasientjournaler. Systemet ble forlatt i 2013 og ble varslet som “den største IT-svikten noensinne har blitt sett”. Det utrangerte prosjektet har kostet den britiske skattebetaleren £ 10 milliarder kroner og er et av de største eksemplene på regjeringssvikt noensinne.

Den virkelige virkningen av regjeringssvikt som dette kan sees i studier i 2014/2015 rapporterer at 9000 sykehusdødsfall i året kan unngås, og det er bare i Storbritannia alene. Den vel respekterte britiske avisen The Guardian rapporterte at disse dødsfallene “tilskrives dårlig pleie som uoppmerksom overvåking av pasientens tilstand, leger som stiller feil diagnose eller pasienter som får forskrevet feil medisin”..

Andre rapporter basert på data fra 2015 konkluderte med at britiske helsetjenester kuttet var ansvarlig for 30 000 overdreven dødsfall i England og Wales bare i 2015. At £ 10 milliarder bortkastet på et mislykket pasientjournalsystem kunne ha blitt brukt til å forhindre disse dødsfallene.

Forebyggbare dødsfall som disse er en tragedie, og omfanget antyder at de er utenfor innflytelsen fra enhver hardtarbeidende sykepleier, lege eller annet helsepersonell. Kan regjeringen gjøre mer for å beskytte innbyggerne?

Det er jobben til modige pionerer å gå inn og bruke den nyeste teknologien for å fikse det regjeringen ikke kan, og det er det MedicalChain prøver å gjøre.

Om The MedicalChain Project

MedicalChain handler om å tilby en desentralisert plattform som muliggjør rask og sikker utveksling av medisinske data. Hvis helsepersonell ikke får tilgang til hele medisinsk dokumentasjon, kan de ikke gi deg den tryggeste mulige behandlingen. I Storbritannia kan en lege i London ikke få tilgang til journalene til en pasient som besøker et sted så nært som Cambridge, enn si Wales eller Skottland.

En tredjedel av NHS IT-ledere tror hackere har fått tilgang til pasientdata i dagens systemer, med mange “NHS-tillit som sliter med å holde tritt med hyppigheten og sofistikasjonen av nettangrep”. Konfidensialiteten til helseregistrene dine er viktig; hvis det kommer i gale hender, kan det påvirke forsikringskursene dine eller til og med jobben din. Mange kontrakter har oppsigelsesklausuler som kan utløses på grunn av helseproblemer.

MedicalChain-prosjektet lagrer data sikkert på blockchain. Sikkerheten til blockchain-teknologi er tydelig ved at Bitcoin aldri blir vellykket kompromittert. MedicalChain gir også mennesker mulighet ved å gi dem kontroll over helsepostene sine. Tilgang til disse dataene må gis av dataeieren (deg selv) og kan gjøres via mobilen din, sikret gjennom blockchain-teknologi.

MedicalChain strever også for å forbedre helsetilgang ved å fungere som en plattform for telemedisinsk konsultasjoner, som kan brukes av en lege med full tilgang til helseregistrene dine. Bærbare enheter kan brukes til å sikre at leger har tilgang til livreddende informasjon når de behandler sårbare eller bevisstløse pasienter.

Revolusjonen begynner akkurat og MedicalChain blir allerede prøvd ut på NHS-sykehus akkurat nå.

Medicalchain-prosjektvideo.

Stellar – Cryptocurrency Banking The Unbanked And Unlocking Human Potential

Stellar cryptocurrency-logo

Prosjektype: For å tilby billige økonomiske tjenester til verdens ikke-bankede.

Det sosiale problemet Stellar takler

De fleste av oss i den utviklede verden tar å ha en bankkonto for gitt. Det er 2 milliarder mennesker i verden som er unbanked akkurat nå. Tenk deg hvis bankkontoen din ble tatt bort i morgen, og du ikke kunne åpne en annen konto andre steder. Hvordan vil du få betalt, betale regningene dine, betale for mat eller starte en bedrift? La dette bare synke inn.

Å være uten bank fører til ulikheter i muligheter. Klart du kanskje kan få betalt kontant, men er det ikke mer tidkrevende enn bare å få bankoverføring? Hvis du betaler for strøm på forhåndsbetalte myntmater, er dette betydelig dyrere enn å betale med direkte belastning. Å betale mer eller å måtte bruke mer tid på å utføre grunnleggende oppgaver forårsaker økonomisk ulikhet og begrenser muligheten.

Hvis vi zoomer ut litt, er det usedvanlig vanskelig (om ikke umulig) å drive en virksomhet og ikke ha en bankkonto. De fleste små bedrifter krever bedriftslån for å komme av banen og betale leverandører. Flertallet av ikke-bankerte mennesker bor i utviklingsland. Mangelen på banktjenester reduserer sannsynligheten for at små bedrifter trives og skaper sysselsettingsmuligheter i lokalsamfunn. Selv i utviklede land som USA, 53% av arbeidsstyrken er ansatt i små bedrifter.

Stellar har som mål å gi verdens 2 milliarder mennesker uten bank tilgang til lave økonomiske tjenester og bidra til å bekjempe fattigdom ved å gi dem muligheten til å utnytte potensialet.

Om The Stellar Project

Stellar bygger en betalingsplattform som forbinder brukere, betalingssystemer og finansinstitusjoner. Nettverket er designet for å være åpent for alle.

I praksis fungerer Stellar-plattformen veldig likt PayPal, men med lavere gebyrer, og det er ikke noe krav om en bankkonto. Stellar-valutaen, kalt Lumens, blir deretter handlet på plattformen og kan konverteres til lokal valuta eller store valutaer som USD, EUR, GBP AU eller Yen.

Nøkkelen til å gjøre en forskjell i utviklingsland er mobilstøtte. Selv i utviklingsland der tilgang til bærbare datamaskiner eller stasjonære datamaskiner kan være vanskelig, har folk flest en mobil enhet. Stellar har sørget for at de har mobilstøtte av nettopp denne grunnen.

Forhåpentligvis kan du se fordelene med Stellar for verdens ubankede og hvordan dette prosjektet kan bidra til å gi likestilling til et stort ubenyttet potensial..

Underlag – Kryptovalutaen som prøver å bevare ytringsfriheten & Tilgang til informasjon

Substratum kryptovaluta-logo

Prosjektype: opprettelse av et rettferdig internett med frihet.

Det sosiale problemunderlaget takler

Mange av oss i Vesten tar ytringsfrihet og individuell frihet for gitt. Det noen av oss ikke er klar over, er erosjonen av denne friheten fra våre egne regjeringer. For eksempel stemte Federal Communications Commission den 14. desember 2017 i USA for å eliminere regler for nettneutralitet. Nettnøytralitet ble på plass for å holde internett gratis og åpent for amerikanske borgere. Det var alles rett i USA å la folk få tilgang til og dele informasjon uten statlig tilsyn.

Net Neutrality gjorde det også ulovlig for amerikanske internettleverandører å kvele innbyggernes internetthastigheter eller blokkere nettsteder, innhold og data som folk ønsket å få tilgang til. Uten slik beskyttelse er amerikanske internettbrukere prisgitt internettleverandøren (som sannsynligvis blir støttet av regjeringen). Dessverre ser det ut til at ‘Free World’ gir seg til å sensurere og begrense ytringsfriheten og tilgangen til informasjon.

Kina har vært innovatører innen online sensur ved å distribuere Stor brannmur. Dette betyr at hele Kinas befolkning har sterkt begrenset internettilgang. I Kina kan du ikke engang få tilgang til vanlige nettsteder som Google, Facebook og YouTube. Kineserne kan bare få svært begrenset informasjon om begivenheter som massakren på Den himmelske freds plass. Til og med å blokkere Winnie the Pooh.  

Stramme begrensninger på informasjon som anses politisk er en viktig begrensning i ytringsfriheten som begrenser informasjonen som publikum bruker for å danne seg meninger. Sensur tillater at nye fortellinger dannes i land og regjeringer; ‘Fake News’ er fri til å blomstre uten at sannheten er tilgjengelig for å fungere som en motvirker.

Målet med kryptokurrencyprosjektet Substratum er å sikre at verdens mennesker er fri for undertrykkende myndighets sensur og å bevare ytringsfriheten.

Om Underlagsprosjektet

Underlag er et desentralisert internett. Det er et åpent nettverk som lar alle dele datakraft til nettverket. I stedet for å ha sentraliserte datasentre som kan kontrolleres av regjeringer, tillater Substratum hvem som helst å være vert for nettsteder og applikasjoner. Disse vertene som deler sin datakraft med nettverket, belønnes i kryptovaluta, som deretter kan konverteres til lokal valuta.

Det som er bra med Substratum er at alle som ser på Substratum-vert innhold vil være helt fri for sensur. Den eneste måten for nettverket å bli ødelagt, ville være å konfiskere alle datamaskiner i verden (som virker langt hentet).

Fra perspektivet til en uformell bruker, er Substratum designet med brukervennlighet i kjernen. Det kreves faktisk ingen teknisk kunnskap for å bruke Substratum, og brukere vil ikke vite forskjellen mellom ‘vanlig’ internett og Substratum-vert innhold, bortsett fra mangel på sensur.

Evnen for alle å bruke sin ekstra datakraft til å være vert for innhold og tjene penger for å gjøre det. Dette betyr at vi kan bruke maskinvaren vår mer effektivt og tjene noen kroner i søvnen.

Hele Substratum-prosjektet handler om å bevare ytringsfriheten, retten til å se innhold uten sensur og å gi et middel til å generere passiv inntekt til alle i verden.  

Hva du trenger å vite om underlag.

Har Bitcoin allerede gjort noe bra i verden?

Et betydelig antall Bitcoin-kritikere hevder at det ikke har noe nytte i verden. Vi er uenige.

Hvis vi tar en titt på den greske redningskrisen i 2015, påla regjeringen borgerne alvorlig kapitalkontroll. Disse inkluderte:

 • En daglig uttaksgrense på € 60 fra minibanker.
 • Grense på 1800 euro for betaling til utenlandske banker.
 • I første halvdel av 2016 raidet den greske regjeringen sine egne borgere bankkontoer og konfiskert et gjennomsnitt på € 530 fra 151.000 bankkontoer.

I møte med disse undertrykkende begrensningene vendte mange grekere seg til Bitcoin som en trygg havn. Bitcoin handler fra greske statsborgere økte 79% på Bitstamp (en av de større kryptokursutvekslingene den gang) og tysk børs Bitcoin.de så en ti ganger økning i greske registreringer.

I den mørke dypet av den greske redningskrisen så mange grekere Bitcoin som det økonomiske skjoldet for å beskytte dem mot aggressive statlige kapitalkontroller. Noen mennesker kan se på dette som fusk av systemet. Andre tror kanskje at Bitcoin ga ærlige, hardtarbeidende mennesker en rømningsvei for å flykte fra undertrykkende myndighetskontroller.

I et nyere eksempel ga Bitcoin en trygg havn for mange fra Venezuelas hyperinflasjon. Situasjonen i Venezuela var og er virkelig fryktelig, med mange som ty til å spise sine egne kjæledyr for å overleve. Bitcoin ga en måte for noen venezuelanere å opprettholde sin kjøpekraft for å kjøpe nødvendigheter og fortsette å drive sine virksomheter i møte med økonomisk armageddon.

News.com.au rapporterte hvordan “John Villar har kjøpt to flybilletter til Colombia, kjøpt sin kones medisiner og betalt de ansatte i sin oppstartsvirksomhet i Venezuela” med Bitcoin.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at noen dårlige mennesker bruker kryptovalutaer for ulovlige midler. Vi mistenker at dette er betydelig lavere enn media gjør det. Kriminelle vil bruke hvilken butikk eller verdioverføring de kan, inkludert tradisjonelle valutaer som amerikanske dollar.

For oss handler kryptovaluta om sosial rettferdighet, å styrke de ubemannede, prøve å løse verdens store problemer og, viktigst av alt, å beskytte frihet og frihet i verden. Ja, noen mennesker kaster bare pengene sine på kryptovaluta for å tjene penger raskt. Andre er som J. Christopher Giancarlos niese og er “bare barn som tror” på et kryptokurrencyprosjekt og ønsker å støtte det.

Etter å ha lest denne artikkelen er det opp til deg å bestemme om kryptokurver gir en sosial fordel, eller om alle som er involvert i kryptokurver er en taper eller en kriminell. Det er din rett til å ha dine egne meninger og friheten til å uttrykke tankene dine.  

Mange i kryptovalutaområdet vil kjempe for å bevare frihet og muligheter for alle i verden. Det spiller ingen rolle om du støtter kryptovaluta akkurat nå eller er helt imot det. Kryptovaluta skyver teknologiske grenser og prøver å gjøre verden til et bedre sted. Kanskje dette eksperimentet vil mislykkes og sendes til historiebøkene. Bare tiden vil vise.

Ny teknologi er ikke bra eller ond i seg selv. Det handler om hvordan folk velger å bruke det.

David Wong