10 Cryptocurrency-dokumentarer du må se

Hvis du vil lære mer om kryptokurver som Bitcoin, men ikke vil bruke timer på å bla gjennom side etter side med tett tekst, er det mange dokumentarer av høy kvalitet som gjør dette emnet lettere å fordøye. 

Her er 10 av de beste kryptodokumentene du kan sjekke ut, og dekker forskjellige aspekter av markedet for å gi deg en god forankring i nøkkelkonsepter og populære emner.

1 – Bitcoin-fenomenet

Denne filmen analyserer opprinnelsen til verdens kraftigste kryptokurrency, og tar del i Bitcoin-politikken og hvordan dens grunnleggende etos er blitt uthulet. Hvis du er en skeptiker for øyeblikket, kan det ombestemme deg.

2 – The Blockchain Explained

Hvis du kan spare seks minutter av tiden din, er denne diskusjonen om blockchain-teknologi en verdig klokke. Det dekker det grunnleggende godt, med attraktive animasjoner som gjør noen av de større ideene mye lettere å fordøye.

Hvis du er en fan av de enormt populære Kurzgesagt kanal på YouTube, presenteres denne korte på en lignende måte. Og i motsetning til noen andre kryptodokumenter, unngår det hyperbole og formodninger. I stedet kommer det raskt inn i temaet og uten unødvendig fyllstoff.

3 – Life Inside A Secret Chinese Bitcoin Mine

Tilbake i 2014 gikk hovedkort bak kulissene på et anlegg i Kina hvor store servere mine for Bitcoin døgnet rundt. Gårdens månedlige produksjon var 4050 mynter; verdt $ 1,5 millioner på den tiden, eller mer enn $ 43 millioner til dagens priser.

Det gir et innblikk i hvilke ressurser som kreves for å faktisk komme hvor som helst ved gruvedrift av kryptovalutaer. Den undersøker også miljøproblemene som opprettes etter hvert som populariteten vokser.

4 – Bitcoin i Uganda – Empowering People

Fordelene med Bitcoin har generelt blitt kjent av investorer og gruvearbeidere i utviklede land. Denne dokumentaren forteller en annen historie, og undersøker hvordan valutaen sendes tilbake til fattige deler av Afrika for å finansiere viktige utdanningsprosjekter..

5 – Bitcoin: Slutten på penger slik vi kjenner det

Denne omfattende filmen ser på den transformative innvirkningen Bitcoin har på global finans, og argumenterer for at den kan eliminere tradisjonelle valutaer helt og endre bank til det bedre. Mange ekspertintervjuer og noen iøynefallende bilder hjelper det å skille seg ut fra mengden.

6 – Bitcoin-evangeliet

Til tross for navnet argumenterer ikke denne dokumentaren for at Bitcoin tilsvarer en religion. I stedet gir den praktisk informasjon om hvordan valutaen fungerer, fordelene sammenlignet med tradisjonelle alternativer og fallgruvene som holder den tilbake fra total global dominans.

Folk som allerede er kjent med bransjen, vil kjenne igjen mange kjente ansikter, inkludert den tidlige investoren Roger Ver, som ofte er kjent som ‘Bitcoin Jesus’ for sin evangelistiske støtte til valutaen..

7 – Banking på Bitcoin

https://www.youtube.com/watch?v=ymtxlI65B3s

Denne dokumentarfilmen ble opprinnelig vist på Netflix og er en av de mest grundige oversiktene over kryptovaluta til dags dato. Den drar nytte av høye produksjonsverdier, spennende innsikt og mye opptak du ikke ser noe annet sted.

Etter livet til noen store movers og shakers i Bitcoin-verdenen, gjør det et poeng å vise den skurrende sammenstillingen mellom hvordan denne valutaen vokser og hvordan den tradisjonelle finansverdenen fungerer.

8 – Bitcoin Doco

Noen kryptokurrency-dokumentarer kan være litt kjedelige og selvviktige, men denne underholdende serien som fokuserer på økningen av Bitcoin i Australia, er langt mer lysende i sin tilnærming.

Det gjør en god jobb med å vise hvordan denne teknologien blir tatt i bruk i forskjellige hastigheter i visse regioner på kloden, og hva den økonomiske effekten av opptaket kan være på de stedene som omfavner den..

9 – Bitcoin og historien om penger

For å forstå hvorfor kryptokurver er et så radikalt konsept, må du ha en anstendig forståelse av hvordan penger fungerer og de evolusjonære endringene de har gjennomgått gjennom århundrene. Denne kortfilmen gjør nettopp det, og kontekstualiserer Bitcoin i det bredere økonomiske landskapet som den begynner å forstyrre.

Med utgangspunkt i menneskehetens tidlige dager da byttehandel og handel begynte, dekker det helt frem til kredittkort og elektronisk bankvirksomhet. Og siden du kan se det på kortere tid enn det tar å drikke en kopp kaffe, bør det være lett å komme igjennom neste pause fra jobben.

10 – Hvorfor frykter banker Bitcoin?

Noen ser på kryptovalutaer som en måte å unnslippe bankene og gjøre penger mer egalitære og tilgjengelige for massene. Å ta kontroll over valutaer fra noen få hender og gi det til mange er alt en del av Bitcoins desentraliserte natur.

Denne korte, men søte dokumentaren tar for seg implikasjonene av dette, og takler årsakene til at bankfolk kan være bekymret for fremtiden for sin bransje, mens de reiser sine egne spørsmål.