Hvordan kan Blockchain-teknologi ryste ut det juridiske yrket?

Blockchain er absolutt et moteord for øyeblikket, og med god grunn. Det er en omfattende teknologi som vil finne fremtidige applikasjoner på mange forskjellige felt. I denne artikkelen vil jeg ta en titt på hvordan blockchain kan påvirke advokatyrket. Jeg vil også diskutere hvilke endringer vi kan forvente fra blockchain-teknologi.  

Hva er Blockchain Technology?

Ordet blockchain har blitt synonymt med kryptovalutaverdenen. Det er ikke uvanlig at folk tenker at blockchain og Bitcoin er det samme. Dette er imidlertid ikke tilfelle. Blockchain er innovasjonen som ligger til grunn for Bitcoin og andre kryptovalutaer.

I kjernen er blockchain ganske enkelt en database som deles over et stort nettverk. Dette er referert til som distribuert hovedbok. Det betyr at en oversikt over databasen blir ført mange forskjellige steder, så det er vanskelig å tukle med eller ødelegge.

Innovasjonen med blockchain er imidlertid måten informasjonen legges til i denne databasen. Å legge til ‘blokker’ i blockchain krever mange forskjellige datamaskiner for å sjekke dette tillegget på nettverket som lagrer blockchain. Dette gjør det veldig vanskelig å svindle dataene som er lagret på blockchain. Det som er kraftig her er at det ikke er behov for å sende tillegg til en sentral myndighet for verifisering. I stedet kan enhver stor nok gruppe maskiner på blockchain bekrefte. Dette er det som tillater kryptovalutaer som Bitcoin å tillate verditransaksjoner uten behov for en sentralbank.

Når noe er lagt til blockchain, blir en oversikt over det holdt for alltid på en sikker og manipulasjonsfri måte. Dette gjør det til et utrolig kraftig verktøy for enhver form for journalføring.   

Langvarig, sikker lagring

Det faktum at blockchain kan understøtte langsiktig lagring av informasjon på en måte som er manipulasjonssikker og sikker, er en måte den kan brukes i advokatyrket. Noen eksempler som er blitt foreslått, bruker blockchain til å føre oversikt over immaterielle rettigheter, eller spesifikke juridiske poster som strafferettslige anklager. Til og med sedler kunne lagres på denne måten.

Kraften til blockchain her er at dens distribuerte natur betyr at disse postene ikke vil gå tapt selv om en bestemt database eller maskin mislykkes. Det faktum at du kan legge til informasjon i blokken uten å måtte gå gjennom en eneste sentral myndighet, vil bidra til å unngå flaskehalser, noe som muliggjør raskere og mer effektiv datalagring uten tap av sikkerhet.   

Offentlig tilgang

En annen av de kraftige funksjonene i blockchain er offentlig tilgang til å blokkere seg selv. Dette gjør det til et veldig gjennomsiktig system, noe som gjør det ideelt for mange rettsområder der offentlig tilsyn er viktig.

Selv om mye av loven skal foregå offentlig, er det ofte vanskelig å komme og tungvint å bruke disse postene. Dette gjør det utrolig vanskelig for publikum å faktisk engasjere seg. I stedet kunne publikum få tilgang til blockchain-poster, ettersom de ville være tilgjengelige og søkbare på alle maskiner som er koblet til nettverket. Dette vil muliggjøre et høyere engasjement av publikum i den juridiske prosessen. Det vil også gi bedre tilsyn og kan fremme en bedre følelse av inkludering.

I hovedsak hjelper det å gi tillit til at rettssystemet er rettferdig og rettferdig ved å gjøre juridiske prosesser gjennomsiktige og synlige. Blockchain kan absolutt bidra til å oppnå dette.

Smarte kontrakter

I 2015 ble Ethereum lansert. Dette var en ny kryptovaluta- og databehandlingsplattform som brukte blockchain-teknologi for å legge til rette for smarte kontrakter. Siden Ethereums lansering har mange blockchain-selskaper lansert sine egne prosjekter ved hjelp av smarte kontrakter, og bruker Ethereum-rammeverket.

En smart kontrakt er en avtale mellom to personer som er hardkodet inn i blockchain. Den sentrale ideen er at kontrakten ‘utfører seg selv’. Det er ikke nødvendig å sende til en tredjepart for bekreftelse.

For mange signaliserte dette utviklingen av blockchain, fordi det tok ideen et skritt videre. Ikke lenger ble blokken brukt til å lagre transaksjoner. I stedet kan den brukes til å lagre avtaler eller kontrakter mellom to brukere.

Det er klart at denne ideen kan revolusjonere handelens verden, hvor nesten alt kan kodifiseres som kontrakter. Ved å ha et system der kontrakter kan opprettes og oppfylles på farten, uten behov for å få ting ratifisert av et sentralisert system, kan det skape enorme effektiviteter i alle slags virksomheter. Og selvfølgelig er advokatyrket ikke noe unntak.

For noen i advokatyrket kan ideen om en smart kontrakt faktisk virke mer av en trussel enn en velsignelse. Tross alt, i de fleste selskaper, er dette advokater som må håndtere det nitty-gritty av juridiske kontrakter. Hvis denne prosessen kunne automatiseres, ville kanskje færre advokater være påkrevd.

Konklusjon

Verden av blockchain er en raskt utviklende og ung teknologi. Dette gjør spådommer om nøyaktig hvordan disse teknologiene vil bli vanskelige. Forhåpentligvis, selv om denne artikkelen har forklart de grunnleggende måtene vi kan forvente at blockchain vil forstyrre advokatyrket..

SammendragHvordan kan Blockchain-teknologi ryste ut det juridiske yrket?Artikkelnavn Hvordan kan Blockchain-teknologi ryste ut det juridiske yrket? BeskrivelseMed den raske veksten av blockchain oppstår det nye spørsmålet: Hva er fremtiden for denne verdenen der blockchain blir en del av våre liv? I denne artikkelen vil vi diskutere den mulige innvirkningen av blockchain på advokatyrke.