Blockchain Security and Anonymity: Kryptovaluta som en drøm som går i oppfyllelse

Blockchain er en revolusjonerende teknologi fordi den etablerer tillit til utveksling av digitale varer, selv når ingen mellomledd / tredjepart (bank, statlige institusjoner eller noen andre) er involvert. Det eneste som ligner på en megler har ikke et menneskelig ansikt. Vi snakker om en matematisk algoritme som løser kompliserte problemer raskere enn noen person kunne forestille seg dem.

Som vi allerede har antydet, krever blockchain at spesifikke enheter, som har statusen til en node, validerer transaksjonen. Spesielt kreves samsvarende transaksjonsinformasjon for hver av mekanismene som nettverket består av. Denne blockchain-strukturen kan virke komplisert, men den gir flere betydelige fordeler.

Fordeler med Blockchain Structure

For det første er muligheten for svindel, for eksempel uautorisert kopiering av kryptovaluta eller datatyveri, praktisk talt fraværende. Programkoden lider ikke avvik i en validering. Å bryte den kryptografiske nøkkelen er en komplisert oppgave: for å lykkes, må transaksjonsrekorden på et stort antall enheter endres. 

Det er enestående enklere å hacke bankkontoer og kredittkortinformasjon enn å kompromittere blockchain-sikkerheten. Mange vil være enige i at det nærmest er innen fiksjon eller i det minste økonomisk ulønnsomt. 

Til slutt vil vi påpeke at hvis du verdsetter anonymitet, er kryptokurver en drøm. Transaksjoner krever ikke at du sender inn personlig informasjon, ikke engang navnet ditt. I stedet er alt du trenger en digital lommebok, også kalt en nøkkel. Det er ikke noe behov for noen å få tilgang til den komplette økonomiske historikken din, slik banker som utsteder kredittkort og andre forretningstjenester. 

“King” Bitcoin og konkurranse

Bitcoin er den første og mest berømte kryptovalutaen på planeten. Den brukes nemlig som et barometer for å vurdere tilstanden til hele kryptomarkedet. Og som du sikkert vet, er historien om prisstrømmer historien om iboende ustabilitet. I løpet av 2010 var bitcoin-verdien $ 0,003. Etter en rekke opp- og nedturer multipliserte den seg og nådde det svimlende merket $ 20 000 i desember 2017. Tidlig i 2018 var det en liten nedgang til $ 18 000 og en mye skarpere i april ($ 7 000) og november ($ 3,500 ) samme år. Denne trenden har forårsaket panikk over hele markedet. Imidlertid ble det registrert nye økninger i fjor, og i november var bitcoinverdien $ 10.000.

I løpet av COVID-19-pandemien var prisen på bitcoin $ 6 900 – 7 000. Det bør tas i betraktning at det maksimale antallet bitcoins som kan eksistere i omløp er begrenset til 21 millioner. Vi har ennå ikke nådd den grensen (omtrent 3/4 av det beløpet har blitt utvunnet så langt), og inntil det skjer, vil tilleggsforsyningen fortsette, men i et lavere tempo.

Velg betalingsmåte nøye

Før du bestemmer deg for hvor du skal kjøpe bitcoin (spesialiserte minibanker og vekslingskontorer, gavekort …) og hvordan du skal handle den (peer-to-peer, investment trust …), må du bestemme hvordan du skal kjøpe den. Selvfølgelig antar vi at du ikke hoppet over trinnet med å laste ned bitcoin-lommeboken. 

Tradisjonelle betalingsmåter er kredittkort, bank-til-bankoverføring (via Automated Clearing House-nettverk) eller debetkort. Sjekk ut hvordan kjøpe bitcoin med kredittkort. Å kjøpe via PayPal blir ikke brukt så ofte på grunn av såkalt refusjon eller returfraktkostnader som de fleste private selgere pleier å være skeptiske til slike transaksjoner.. 

Bitcoin er en del av et puslespill 

Selvfølgelig er bitcoin bare en del av et større kryptopuslespill. Nye kryptovalutaer vises nesten daglig. Noen av de som har blitt igjen og har stor støtte er Ethereum, Ripple og Litecoin.

Litecoin er et interessant eksempel fordi det praktisk talt ble opprettet ved å skille seg fra bitcoin i 2011. Ikke bare det, men det har også to betydelige fordeler i forhold til bitcoin. Transaksjonens hastighet er fire ganger høyere. Samtidig kan belønningen i gruvedrift, avhengig av den nåværende verdien av kryptovalutaen og markedssituasjonen, være mer enn dobbelt (når det gjelder antall litecoins som gruvearbeideren mottar).

Dette forteller oss at bitcoin langt fra er det eneste gyldige investeringsalternativet, men utvilsomt er det mest nøyaktige.